Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 32 vendég böngészi
A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár | videó Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 31.

 

Az utóbbi hónapok, évek tapasztalata azt mutatja, "a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár; a bevándorlás tömeges megjelenése óta több mint háromszáz ember vesztette életét terrortámadások következtében Európában", ezeket az akciókat pedig vagy bevándorlók vagy ilyen hátterű emberek követték el - hangsúlyozta Kontrát Károly.

 

Egyhangúlag támogatta keddi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, hogy Takács Tibort nevezzék ki a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) főigazgatójává - közölte a tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hangsúlyozta: a június elején elfogadott terrorellenes törvénycsomag egyik legfontosabb eleme a TIBEK létrehozása volt. Hozzátette, hogy az utóbbi hónapok, évek tapasztalata azt mutatja, "a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár; a bevándorlás tömeges megjelenése óta több mint háromszáz ember vesztette életét terrortámadások következtében Európában", ezeket az akciókat pedig vagy bevándorlók vagy ilyen hátterű emberek követték el.

 

Kimondhatjuk, hogy Európában a legnagyobb veszélyt a terrorveszély jelenti - fogalmazott az államtitkár, aki szerint "több száz, egyes becslések szerint több ezer terrorista is bejöhetett a migránsok segítségével Európába", és megerősített információk szerint az Iszlám Állam szervezi e népmozgás jelentős részét.

 

Kiemelte: a terrorizmus elleni fellépéshez szükség van arra, hogy az Európai Unió megváltoztassa elhibázott bevándorlási politikáját és hogy a külső határokat megvédje; "Magyarország ebben élen jár, Magyarország megelőzte az európai gyakorlatot" a hármas - fizikai, jogi és az élőerős - védelmet.

 

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó a sajtótájékoztatón jelezte: tájékoztatás hangzott el az ülésen a tömeges illegális migráció helyzetéről, "azt tudjuk mondani, hogy egy folyamatos nyomás alatt tartják a magyar államhatárt", elsősorban Szerbia irányából.

 

Közlése szerint 17 766 embert fogtak el eddig az idén a schengeni külső határon, közülük 17 553-at a szerbiain; július 5. óta 8276 illegális átlépési kísérlet történt, ebből 4882-t a kerítésnél sikerült megakadályozni, 3394 embert pedig kísértek vissza a kerítés túloldalára. Augusztusban napi átlagban 133-an tettek kísérletet tiltott határátlépésre, ami "bizonyos stagnálást" jelent, permanens nyomás mellett.

 

A főtanácsadó jelezte: 5275 büntetőeljárás indult ilyen ügyekben, 207 embercsempészt állítottak bíróság elé. Idén eddig 25 ezer 693 menekültkérelmet nyújtottak be Magyarországon, ebből 336-an kaptak valamilyen státuszt, közülük 118-an menekültit, 212-en oltalmazottit, hatan befogadottit; a tranzitzónákban 1668-an nyújtottak be menekültkérelmet - sorolta.

 

Bakondi György közölte: a legtöbb kérelmező afgán, őket a szíriaiak, a pakisztániak, az irakiak, az irániak, marokkóiak és az algériaiak követik. Közben jelentősen csökkent a menekültszállások kihasználtsága - tette hozzá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Jelezte azt is: a kormánynál kezdeményezték a menekültügyi válsághelyzet meghosszabbítását, mivel elhúzódó migrációs helyzetre kell számítani, emellett "dolgozik a Belügyminisztérium azon a javaslaton, hogyan lehet megerősíteni a kerítést az elkövetkező hónapokban".

 

Szavai szerint a kormánynak fel kell készülnie "olyan helyzetre is, amikor nem százak vagy ezrek jelennek meg a határunkon, hanem tízezrek vagy százezrek, ezért tehát olyan határlétesítményt kell létrehozni, amely a jelenleginél nagyobb tömeg feltartóztatására is képes".

 

(MTI - Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés