Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Igen vagy nem? - várjuk a szocialisták válaszát | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 01.

 

Szemben a szocialisták álláspontjával az október 2-i népszavazás teljes mértékig helyénvaló, és nagyon fontos kérdésben kéri ki a magyar választók véleményét – reagált szerdai sajtótájékoztatóján Kósa Lajos az MSZP elnökének brüsszeli találkozójára Martin Schultz-cal és Gianni Pittellával.

 

A Fidesz frakcióvezetője ennek kapcsán kifejtette: szemben az Európai Parlament baloldali elnökének állításával, hogy a magyar népszavazás „abszurd és aljas”, vagy amit az EP baloldali frakciójának vezetője mondott, hogy „veszélyes és kontraproduktív”, a kormánypártok álláspontja az, hogy az október 2-i népszavazás egy nagyon egyszerű és világos kérdésről szól: a magyar emberek akarják-e, hogy Brüsszel az Országgyűlés hozzájárulása nélkül migránsokat telepítsen hazánkba.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ez a kérdés egy nagyon fontos közjogi következménnyel jár – közölte Kósa Lajos, hozzátéve, ha a választók elutasítják, hogy az EU hozzájárulásuk nélkül telepítsen hazánkba bevándorlókat korlátozás nélkül, akkor ezt Brüsszel nem teheti meg, csak a magyar parlament felhatalmazása nélkül.

 

Az is nyilvánvaló, hogy a népszavazási kezdeményezés semmilyen módon nem irányul Magyarország európai uniós tagsága ellen – szögezte le a frakcióvezető. Egyúttal rögzítette: a Fidesz-frakció elkötelezett hazánk eu-s tagsága mellett, 2004-ben a belépés mellett kampányolt, és álláspontja azóta sem változott.

 

Ugyanakkor megjegyezte: az unió nem minden lépésével értünk egyet, de ez nem azt jelenti, ezért jogunkban áll ezekben a kérdésekben ellenvéleményünket kifejteni.

 

„Így minden olyan állítás – amit a szocialisták elnöke is megfogalmazott -, hogy a népszavazásnak bármilyen következménye lenne tagságunkra nézve, az egyszerű hazugság, a választók megtévesztése” – mutatott rá. Aki azt állítja, hogy a népszavazás nem a kvótáról szól, az hazudik – jegyezte meg.

 

Brüsszel politikája a migrációban elhibázott – emelte ki Kósa Lajos, hozzátéve: nem fékezni, lassítani kell a migrációt, hanem megállítani. Ugyanakkor jelezte: a politikai menekülteket, akiket valóban üldöznek hazájukban és életük veszélyben van, azoknak menedékjogot kell biztosítani, de minden más esetben a migrációt meg kell állítani. Nem a bajt kell idehozni Európába, hanem a segítséget kell odavinni, ahol baj van – húzta alá a kormánypárti politikus.

 

A népszavazás közjogi értelemben is releváns megerősítése lehet annak a politikának, amit a Fidesz képvisel – reagált Molnár Gyula szavaira. Egyúttal közölte azt is, hogy aki szerint egy népszavazás eredményét figyelmen kívül lehet hagyni, az olyan mértékben járatlan a közjogi és demokráciával kapcsolatos kérdésekben, ami teljesen alkalmatlanná teszi bármiféle politikai feladat ellátására.

 

Végül Kósa Lajos a választókat a népszavazáson való részvételre buzdította, egyúttal az ellenzéket arra kérte, adjanak világos választ arra kérdésre: támogatják-e migránsok hazánkba való telepítését.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés