Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Nemzeti ügynek tekintjük a népszavazást | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 05.

 

Ahhoz, hogy az Európai Bizottság döntése megváltozzon, erő kell, ami csak a választóktól származhat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kvótareferendummal kapcsolatban. A tárcavezető arról is beszélt, hogy meg kell erősíteni a határon épült kerítést és az élőerős védelmet.

 

A 61. Kormányinfón Lázár János közölte, folyamatosan csökken a Magyarországon tartózkodó illegális bevándorlók száma. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőben a mindenkori magyar kormánynak arra kell számítania, hogy a migráció és az illegális bevándorlás valós probléma marad. Ezért a kerítés és az élőerős védelem megerősítése a cél; ehhez kell plusz 3 ezer rendőr és a jelenleginél erősebb hadsereg – tette hozzá. A miniszter elmondta, a meglévő kerítés mellé újabb építésére is sor kerülhet annak érdekében, hogy teljes biztonság legyen.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy a kormány áttekintette az október 2-i kvótareferendummal kapcsolatos helyzetet. Nemzeti ügynek tekintjük a népszavazást, nem pártügynek – szögezte le. Lázár János hangsúlyozta, a haza védelme minden magyar ember számára fontos kérdés, ezért arra kér mindenkit, hogy vegyen részt a népszavazáson és mondja el a véleményét. Ha a magyar választók nem segítenek a kormánynak, akkor nem lesz elég ereje egyedül a kötelező betelepítésről szóló európai bizottsági döntés kivédésére, megváltoztatására – fogalmazott.

 

Hozzátette: ahhoz, hogy az Európai Bizottság döntése megváltozzon, erő kell, ami csak a választóktól származhat; a változáshoz szükséges erőt a népszavazáson adhatják meg.

 

A miniszter aláhúzta, továbbra sem tekintik demokratikus álláspontnak, hogy ha valaki amellett kampányol, hogy a választók ne vegyenek részt a népszavazáson. Aki a távolmaradás, a bojkott mellett kampányol, az gyáva politikus, mert nem meri őszintén elmondani, hogy mit gondol ebben a kérdésben – szögezte le.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés