Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég böngészi
Bizottsági támogatást kapott a válsághelyzet fenntartása | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 05.

 

Nem csökken a migrációs nyomás Magyarország déli határán, sőt annak fokozódása várható a jövőben - közölte Kósa Lajos.

 

Egyhangúlag támogatta a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását - jelentette be a testület elnöke Kontrát Károllyal, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatóján a bizottság pénteki ülése után.

 

A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy szeptember 9-én hatályát veszti a válsághelyzet elrendeléséről szóló kormányrendelet. A BM ugyanakkor megerősítette a bizottsági ülésen tartott beszámolójában, hogy további hat hónappal meg akarják hosszabbítani a válsághelyzetet, amit a honvédelmi bizottság egyhangúlag elfogadott. Az ülésen a baloldal képviselői nem voltak jelen - mondta Kósa Lajos, hozzátéve: a bizottság azt is támogatta, hogy háromezerrel nőjön a rendőrség állománya, amelyet teljes egészében a határvadász századok felállítására fordít a Belügyminisztérium.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A bizottság elnöke a BM és az érintett szakszolgálatok jelentése alapján indokoltnak tartja a válsághelyzet meghosszabbítását, hiszen nem csökken a migrációs nyomás Magyarország déli határán, sőt annak fokozódása várható a jövőben.

 

Az Európai Unió (EU) és a Törökország közötti megállapodást a törökök egyre kevésbé tartják be, ott jelenleg 1,5 millió olyan migráns tartózkodik, akik az EU-ba való belépésre várnak – jelezte, hozzátéve, hogy Líbiából is mintegy egymillió bevándorló indulhat meg a kontinens felé.

 

Kósa Lajos kitért arra is, hogy a tranzitzónákban beadott menedékkérelmek 95 százaléka visszaélésszerű, azaz a kérelmező korábban már más tagállamban – vagy biztonságos harmadik országban -, folyamodott menekült státuszért.

 

Kontrát Károly kifejtette: a kormány fontosnak tartja, hogy Magyarország és a magyarok biztonsága ne pártpolitikai, hanem nemzeti ügy legyen. A válsághelyzet meghosszabbítást indokolva elmondta: a korábbi elrendeléshez vezető okok nem szűntek meg.

 

A BM parlamenti államtitkára egyúttal közölte: tavaly 1,5 millió bevándorló, idén eddig 300 ezer bevándorló érkezett az EU-ba. A Fidesz frakcióvezetőjének szavaira utalva megjegyezte: „nagyon nagy az utánpótlás”, Afrika partjairól naponta ezrek indulnak útnak a Földközi-tengeren Európa felé. Hozzátette: a török menekülttáborokban 3 millióan várakoznak.

 

Battonyára utalva az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy van olyan település hazánkban, amely kifejezetten kéri, hogy határvadász századot telepítsenek oda.

 

A 4200 illegális határátlépés miatt indított eljárás szintén indokolttá teszi, hogy a veszélyhelyzetet meghosszabbítsák 2017. március 8-ig – mutatott rá.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés