Névnap

Ma 2017. augusztus 21., hétfő, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
augusztus
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Testvértelepülési látogatás Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 05.

 

Július elsején Wintermantel Zsolt és Csíkszentgyörgy község polgármestere, György József testvértelepülési szerződést írtak alá Erdélyben. A Városnapokra pedig Csíkszentgyörgy küldöttsége érkezett vendégségbe, hogy megismerjék Újpestet.

 

 

Augusztus 25-én Wintermantel Zsolt a Városházán fogadta és köszöntötte az erdélyi vendégeket, majd vacsora és kötetlen beszélgetés következett. A látogatás második napján egy dunai hajókirándulás után az Újpest Díszpolgára díjátadó ünnepségen vettek részt a vendégek, ahol György József csíkszentgyörgyi polgármester is köszöntötte az újpestieket. Gratulált a díjazottaknak és a két település közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta.

 

A folytatásban vendégeink megismerték Újpest történelmét, nevezetességeit, este pedig a Pesti Vigadóban a Budapest Gálakoncerten vettek részt. A látogatás utolsó napján az Egek Királynéja Templomban a templom búcsúja alakalmából tartott ünnepi mise következett, majd a Plébánián a hívekkel tartott agapéval zárult a program. A vendégek ezután vasárnap indultak haza.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés