Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Brüsszelnek figylembe kell vennie a referendumot Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 07.

 

A kvótanépszavazás, a családtámogatási, az egészségügyi és az oktatási rendszerben tervezett változtatások és a kormánypárt 2018-ig szóló politikai stratégiája is szerepel a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén Balatonfüreden - erről Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője beszélt a Magyar Időknek adott interjújában.

 

A politikus arra a kérdésre, hogy milyen jogi lépés követi a népszavazást, azt mondta: ez attól is függ, hogy Brüsszel kvótával kapcsolatos jogalkotása milyen fordulatot vesz.

 

Hangsúlyozta: a magyar parlament és a magyar kormány a népszavazást nem hagyhatja figyelmen kívül.

 

Ha a magyar nép azt mondja, hogy nem lehet senkit sem betelepíteni a magyar parlament véleményének a kikérése nélkül, akkor a parlamentnek ez alapján kell választ adnia Brüsszelnek a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban, ami csak elutasító lehet - tette hozzá.

 

Kósa Lajos úgy fogalmazott: legfontosabb célkitűzésük, hogy győzzenek a nemek.

 

A népszavazást követő időszakkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy legfontosabb preferenciáik nem fognak változni, továbbra is a családtámogatás áll a kormányzás középpontjában.

 

A munkahelyek létesítése és a reálbérek emelése révén a Fidesz az eddigi stratégia folytatását tervezi egy munkaalapú és szolidáris társadalom felépítése érdekében - mondta.

 

Az őszi parlamenti ülésszakra előrevetítette: lezárul a Földet a gazdáknak program, ezt a törvényalkotásnak is követnie kell. Úgy vélte, a tapasztalatok alapján a polgári törvénykönyv felülvizsgálata is fontos feladat lesz, továbbá a migrációs helyzet kapcsán folyamatosan figyelni kell, hogy hol tudják segíteni a rendőrség, a határvadászok és a honvédség munkáját. Ősszel ennek kapcsán kisebb törvénymódosítás válhat szükségessé - mondta.

 

(MTI - Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés