Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 62 vendég böngészi
Nemmel kell szavazni a kvótareferendumon | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 12.

 

Az európai helyzet kétségbeejtő, de a magyarok még szerencsés helyzetben vannak, mert véleményt mondhatnak a migrációról; október 2-án el kell menni a kvótareferendumra, és nemmel kell szavazni – szögezte le Kósa Lajos.

 

A Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülést tartott Balatonfüreden. A frakcióülést követően Kósa Lajos és Harrach Péter tájékoztatta a sajtó képviselőit.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A családpolitika mellet a frakcióülés másik fontos témája a migrációs válság, a kötelező betelepítési kvóta volt. Az előadásokból kiderült, hogy hazugság, amit az ellenzék állít, az Európai Bizottság több mint 8 lépésben készíti elő a kötelező betelepítési kvótát - jelentette ki Kósa Lajos. Hozzátette: az a javaslat is megszületett, hogy ha valaki nem hajlandó kötelezően migránsokat befogadni, akkor migránsonként 73 millió forint büntetést kell fizetnie. Összehasonlításként elmondta, hazánk a hétéves uniós ciklusban fejenként kevesebb, mint 1 millió forint támogatást kap az uniótól.

 

A frakcióvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy az uniós jogszabály-előkészítés felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótával számol, ezért hazugságnak nevezte azt is, hogy csak néhány ezer emberről lenne szó.

 

Kósa Lajos hangsúlyozta: hazugságnak bizonyultak azok a baloldali érvek is, melyek a migráció jótékony hatásairól szóltak.

 

Példaként említette, hogy a német hatóságok szerint 800 ezer migránsból 65-öt tudtak munkába állítani. Kitért arra is, hogy a migránsok integrációja is súlyos kudarccal végződött, párhuzamos társadalmak alakultak ki, a migránsok nem fogadják el az európai kultúrát, értékeket és szokásokat.

 

Arról is beszélt, hogy Pintér Sándor belügyminiszter beszámolójából kiderült, a migrációval nő a bűnözés is, elsősorban az erőszakos bűncselekmények száma. Felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációval fokozódik a terrorizmussal kapcsolatos veszély is.

 

Kitért arra is, hogy Franciaországban és Németországban megvalósulni látszik, hogy a migránsokat nem táborokba, hanem lakásokba költöztetik be; az üresen álló lakásokat átmenetileg rekvilálták a tulajdonosuktól, tiltakozásuk ellenére.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kósa Lajos kétségbeejtőnek nevezte az illegális migráció okozta európai helyzetet. A politikus aláhúzta, az európai emberek nem értik, hogy Brüsszel miért tehetetlen a migrációs válság kezelésében, és miért nem lehet kimondani: "ne a bajt hozzák Európába, hanem a segítséget vigyék oda, ahonnan a migránsok jönnek".

 

Az emberek nem értik, miért nem lehet kimondani: meg kell állítani a migrációt, nem fékezni, lassítani, hiszen a migránsok szervezetten és tömegesen sértik meg az európai és a menekültügyi jogszabályokat - tette hozzá.

 

A frakcióvezető hangsúlyozta, a magyarok még szerencsés helyzetben vannak, mert véleményt mondhatnak a migrációról. Október 2-án el kell menni a kvótareferendumra, és nemmel kell szavazni – tette hozzá.

 

Kósa Lajos kitért arra is, hogy a frakció támogatja Kardkovács Kolos jelölését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa új tagjának. Bejelentette azt is, hogy a frakció úgy határozott: javasolja a kormánynak, hogy - bár a földárverések lezárultak -, tartsa fenn azt a hitelkonstrukciót, amely kifejezetten a kisméretű gazdaságoknak és a földbirtoklási limitet el nem ért gazdáknak ad lehetőséget arra, hogy továbbra is jelen legyenek a földpiacon.

 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta, a kormány nemcsak biztosan védi a határokat, hanem emberséges is közben. A frakcióülésen Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója is előadást tartott. Ezzel kapcsolatban a kereszténydemokrata politikus elmondta, a kormány szerződést kötött a karitatív szervezetekkel, hogy a határnál, illetve a kibocsátó országokban segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A KDNP frakcióvezetője a segítségnyújtás kapcsán kitért a honvédség külföldi szerepvállalására is. 13 országban ezer fővel van jelen a Magyar Honvédség, a missziók egy éves költségvetése 20 milliárd forint, 16 év alatt már több mint 200 milliárd forintot költöttünk erre a célra – tette hozzá. Megemlítette azt is, hogy Irakban iskola, Szíriában pedig kórház építését támogatja hazánk.

 

Harrach Péter a frakcióülés témái között kiemelte a családpolitikát. A politikus a demográfiai helyzetet elsőszámú nemzeti sorskérdésnek nevezte. Felhívta a figyelmet arra, komoly kormányzati intézkedések történtek ennek javítására.

 

A képviselő a kormányzati intézkedések mellett a szemléletformálás fontosságáról is beszélt.

 

Az eredmények kapcsán a képviselő beszámolt arról, hogy a 2010-es 1,25-ös termékenységi arányszám 1,44-re nőtt és emelkedett a házasságkötések száma is. Harrach Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy az unióban a negyedik helyen állunk a családokra fordított támogatások arányában. A kereszténydemokrata politikus az adókedvezményeket, a munkahelyvédelmi akciót, a gyed extrát, a bölcsődei fejlesztéseket, és a gyermekétkeztetésre fordított források emelkedését is a fontos eredmények között említette.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés