Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Október 2-án nemet mondunk - Magyarország jövője a tét | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 12.

 

A migráció nem egy átmeneti, humanitárius eszközökkel kezelhető kérdés, hanem Európa és Magyarország biztonságát jelentősen veszélyeztető folyamat, egy újkori népvándorlás – közölte Szita Károly.

 

Vasárnap a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) „Október másodikán nemet mondunk” címmel rendezett konferenciát Budapesten. Az MJVSZ elnöke nyitóbeszédében úgy fogalmazott: Európa nem volt és nem is lehetett kész arra, hogy egy ekkora tömeget fogadjon, ráadásul ennek az emberáradatnak csaknem kétszerese jöhet még a közeljövőben.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Szita Károly kiemelte: a bevándorlók nem csak átmeneti otthont keresnek, véglegesen itt képzelik el jövőjüket.

 

Egyúttal rámutatott, hogy az unió vezetői nem ismerték fel, vagy nem akarták felismerni, a veszély „ordító jeleit”.

 

Hozzátette: mi, magyarok kezdtünk el cselekedni, hogy megvédjük határainkat, miközben az EU „béna kacsaként téblábolt és a visszaküldés helyett a szétosztáson gondolkodott”. A mi falvaink, városaink ezt nem akarják – szögezte le.

 

A szervezet elnöke jelezte: mára mintegy 2000 település hozott határozatot a kényszerbetelepítés ellen, míg az Európai Unió álláspontja mit sem változott. „Mintha Brüsszelben nem észlelnék a beözönlő százezreket, a véres jeleneteket” – jegyezte meg, hangsúlyozva, hogy az unió ezt nem engedheti meg magának, ha így tesz, biztos el fog bukni.

 

Az október 2-i referendumról szólva aláhúzta: a tét, tudunk-e olyan egyértelmű jelzést adni, ami rádöbbenti Brüsszelt, hogy cselekednie kell. Aki azt hiszi, hogy az ő települését nem érinti a migrációs helyzet –szögezte le Szita Károly.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Az MJVSZ elnöke kitért arra is, hogy a referendum sorsfordító következménnyel jár, nagy felhatalmazást ad a kormánynak, hogy meg tudja védeni Magyarországot.

 

Végül arról beszélt, október 2-án nem a pártokról, hanem saját településünkről, magunkról, gyermekeinkről és jövőnkről döntünk. Október 2. nemzeti ügy – zárta beszédét Szita Károly.

 

Magyarország, a magyar nép jövőjéről szól az október 2-i kvótanépszavazás – mutatott rá Simicskó István előadásában.

 

A honvédelmi miniszter kiemelte: a népszavazás tétje hosszú távon az, hogy megmarad-e a kultúránk, az értékrendünk és az ezer éves államiságunk.

 

Egyúttal arra kérte a településvezetőket, ösztönözzék az embereket, hogy menjenek el voksolni október 2-án, és szavazzanak nemmel a kényszerbetelepítésre, mert tarthatatlan, amit a brüsszeli bürokraták ránk akarnak kényszeríteni.

 

A tárcavezető ennek kapcsán kitért rá: a brüsszeli bürokraták hibás politikát folytatnak, ezzel szemben mi, magyarok keressük a létezés garanciáit.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Bakondi György arról beszélt, hogy az Európai Unióban a nemzetállamok védekezni kezdtek, szigorítják a belépést, csökkentik a szociális juttatásokat, erősítik a rendőrséget és a titkosszolgálatokat és lehetőséget biztosítanak a hadsereg bevethetőségére. Mindezt azért, mert a lakosság már nem „kitörő örömmel fogadja az érkező migránsokat” – fűzte hozzá.

 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta: Európa belbiztonsági helyzete jelentősen romlott. Egyúttal jelezte: ha egy ország vagy térség nem tudja garantálni annak ellenőrzését, hogy kik léphetnek területére, akkor belbiztonságát sem tudja garantálni.

 

Bakondi György kitért arra is, hogy Magyarország mindig biztosította a menedékkérelmek benyújtásának feltételeit.

 

Ugyanakkor közölte: nyitottak vagyunk arra, hogy segítsünk azoknak, akik valóban menekültek, azonban a más céllal érkezők nem számíthatnak szolidaritásunkra.

 

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, Tarlós István főpolgármester gondolatait tolmácsolva elmondta: a magyar kormány és a jóérzésű magyar nép sohasem mondta és nem is fogja, hogy a háborús menekülteket nem fogadja be, ám aki itt akar élni, az igazolja magát és tartsa tiszteletben törvényeinket.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ha más törvényeket, más kultúrát, más szokásjogot akar, akkor menjen oda, ahol ezek érvényesek, ne a mi kultúránkat szokásainkat akarja megváltoztatni, hiszen akkor az országunk kell neki, nem pedig a biztonság – tette hozzá.

 

Farkas Éva, Makó polgármestere előadásában arról beszélt, hogy nőként nem szeretné, ha a Kölnben szilveszterkor történt nők ellen elkövetett tömeges erőszakos bűncselekmények hazánkban is megtörténnének. Kifejtette: nem szeretné, ha a mi gyermekeinknek is rettegve kellene iskolába járniuk, vagy a nőknek a bevándorlók zaklatásaival kellene együtt élni nap, mint nap.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ezért a dél-alföldi város vezetője arra kérte a jelenlévőket, tegyenek meg mindent azért, hogy megvédhessük településeinket, és biztosíthassuk az ott élők nyugodt és félelem nélküli életét.

 

Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere felhívta a figyelmet: Brüsszelben egyre konkrétabb tervek készülnek a kényszerbetelepítésre.

 

Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője is a többi magyar baloldali EP-képviselő megszavazták, hogy pénzbüntetéssel lehessen sújtani azokat az országokat, amelyek nemet mondanak a kényszerbetelepítésre – tette hozzá.

 

A baloldal bevándorláspárti, és szeretne bevándorlókat telepíteni Európába és Magyarországra – jegyezte meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kiemelte: mindeközben Karácsony Gergely több baloldali politikussal a népszavazás bojkottjára szólítja fel a választópolgárokat. „Méltatlan ez a színvonal Zugló polgármesteréhez, egy a hazája szolgálatára felesküdött politikushoz” – húzta alá Rozgonyi Zoltán.

 

A gesztusra utalva úgy fogalmazott: a baloldal képviselői elárulták, hogy mit gondolnak a népszavazás intézményéről és Magyarország sorsáról.

 

Azzal, hogy távolmaradásra buzdítják egy ilyen fontos kérdésben az embereket, az alkotmányos demokrácia egyik legfontosabb eszközétől, a népakarat közvetlen kinyilvánításától akarják megfosztani az embereket – hangsúlyozta.

 

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint október 2-i népszavazás arról is szól, hogy az ország tekintetében felmérhető legyen és a kormányzat számára nyilvános legyen az: hol a legkisebb az ellenállás, mert ahol kevesen mennek el, vagy sok az igen, akkor nyilván majd a betelepítés vonatkozásában, amikor kötelező lesz, ők szívesebben látják majd a migránsokat".

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés