Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 68 vendég böngészi
Brüsszel fél a népszavazástól | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 15.

 

Brüsszel fél a magyarországi népszavazástól, ezért valahogy megpróbálja kikerülni annak politikai következményeit - hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

 

A fórumnak otthont adó, zsúfolásig telt helyszínen Varga Mihály aláhúzta: nagyon fontos népszavazás következik. A nemzetgazdasági miniszter, a körzet országgyűlési képviselője kiemelte: a minél nagyobb arányú részvétel és a minél több nem voks támogatja a kormányt a magyar emberek érdekének képviseletében.

 

Ha mi, magyarok nemet mondunk a kötelező kvótarendszerre, akkor más tagállamok is követhetik példánkat – mondta Rogán Antal, megjegyezve: Magyarországon dönthetnek az emberek elsőként a brüsszeli bevándorláspolitikáról, és ha erős döntés születik, akkor az egész unióban lekerülhet a napirendről a kvóta kérdése.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A brüsszeli kvótacsomag már elindult az uniós jogalkotás rendszerében, a népszavazással azt akadályozhatjuk meg, hogy ősszel vagy tél elején kötelező erejűvé váljanak az elemei.

 

A tárcavezető rámutatott: helyes, és nem pedig szívtelen a magyar álláspont, mely szerint működő, erős határral lehet megvédeni az országot és Európát, a bevándorlókat pedig Európán kívül kell elhelyezni és támogatni.

 

Szavai szerint az illegális bevándorlás a balhét hozza be Európába ahelyett, hogy a segítséget vinné oda, ahol arra szükség van.

 

Rogán Antal cáfolva azt a brüsszeli álláspontot, hogy a bevándorlás megoldást jelenthet a munkaerőhiányra, kifejtette: Európában 22 millió állástalan van, egyes országokban a fiatalok több mint fele, a belső mobilitás révén kezelni lehetne ezt a problémát.

 

Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a német nagyvállalatok adatai szerint 50-60 közé tehető a frissen bevándorolt emberek közt azok száma, akiket alkalmazni tudtak.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ennek kapcsán kitért rá: azokban az országokban, ahová korábban sok bevándorló érkezett, nem járt sikerrel az integrációjuk. Párhuzamos társadalmak alakultak ki, ahol nem a többségi társadalom normái és törvényei érvényesülnek - fűzte hozzá.

 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint nem minden illegális bevándorló potenciális terrorista, de hogy a terrorszervezetek megpróbálják kihasználni ezt az emberáradatot, az biztos. Ennek kapcsán megjegyezte: a bevándorlók egyszerre áldozatai a körülményeknek, Brüsszel hibás politikájának és az emberkereskedőknek.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés