Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Továbbra is ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához az Európai Bizottság | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 21.

 

Az Európai Bizottság szóvivője világossá tette, hogy Brüsszel továbbra is ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához – hívta fel a figyelmet Giró-Szász András Szegeden.

 

A miniszterelnöki főtanácsadó a zsúfolásig megtelt szegedi Fidesz-irodában valós, kézzelfogható, mindennapjainkat veszélyeztető problémának nevezte az illegális migrációt. Felhívta a figyelmet arra, az Európai Bizottság szóvivője világossá tette, hogy Brüsszel továbbra is ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához. A mai nyilatkozat után nem mond igazat, aki azt állítja, hogy az unió nem akar kötelező betelepítési kvótát – jegyezte meg. Giró-Szász András emlékeztetett arra is, hogy Angela Merkel német kancellár is arról nyilatkozott hétfőn, hogy legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, mert szerinte Németország nincs, és nem is volt felkészülve a menekültválságra. Mindenki számára világos, miért kell elmenni október 2-án a kvótareferendumra, és miért kell nemmel szavazni – szögezte le.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Giró-Szász András kiemelte, ha a magyar kormány nem emel kerítést a déli határon, akkor nemcsak a TV-ben látnánk azokat a jeleneteket, melyeket Ausztria, Németország, Belgium, Svédország vagy Olaszország számtalan városában rögzítenek a stábok, hanem Magyarországon is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy amikor a magyar kormány kerítést épített, akkor az unió vezetői kikeltek magukból, most viszont a pozsonyi uniós csúcson megállapodás született arról, hogy támogatják Bulgária kerítésépítését. Az elmúlt 1-1,5 év bebizonyította, hogy amíg az Európai Unió közösen nem tudja a problémát az unió határain kívül kezelni, addig a nemzetállamok nem lehetnek tétlenek – tette hozzá. Angela Merkel mai szavaira utalva aláhúzta, sokkal jobb, hogy mi abban a helyzetben vagyunk, hogy nem kell azt mondanunk, hogy ha tehetnénk, akkor visszafordítanánk az idő kerekét.

 

Giró-Szász András kitért azokra a baloldali felvetésekre is, hogy a migráció megoldást jelenthet a munkaerőhiányra. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a tavaly Németországba bejövő 1,5 millió migránsból kevesebb, mint 100 tudott elhelyezkedni. Elmondta azt is, hogy az elmúlt 40-50 év nyugat-európai példája is azt mutatja, hogy a beérkezett bevándorlók harmadik, negyedik generációja sem tud beilleszkedni teljesen, zárt közösségekben élnek a saját törvényeik alapján. Csak Franciaországban 104 no-go zóna van – jegyezte meg.

 

A főtanácsadó arról is beszélt, hogy a bevándorlók második – már állampolgársággal rendelkező – generációjának a 90 százaléka a baloldalra szokott szavazni. Kitért arra is, hogy a családegyesítésnek köszönhetően egy bevándorló átlagosan 10 év alatt hat új bevándorlót jelent.

 

A miniszterelnöki főtanácsadó hangsúlyozta, egy elsöprő többségű nem olyan erőt ad a magyar kormánynak, melyre szükség van ebben a küzdelemben. A kormány korábbi uniós küzdelmeit felidézve felhívta a figyelmet arra, amikor világos lett, hogy a magyar társadalom túlnyomó többsége a kormányt támogatja, akkor Brüsszel mindig meghátrált. Azzal szemben nem tudnak mit tenni, amikor egy országban a választók kimutathatóan nagy része az adott kérdésben a kormánya mögött áll – fogalmazott Giró-Szász András.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés