Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 96 vendég böngészi
Kiállunk a rendőrség mellett! | videó Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 27.

 

A legfontosabb, hogy minden segítséget megadjunk a rendőrségnek, a Központi Nyomozó Főügyészségnek és az érintett szervezeteknek, hogy a tettest előkerítsék – jelentette ki Kósa Lajos a Teréz körúti robbantással kapcsolatban.

 

A Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában felidézte, döbbenetes eseményre került sor szombat este a fővárosban; egy ismeretlen a nagykörúton járőröző két rendőrt a nyílt színen megkísérelt kivégezni. Megdöbbentő, példa nélküli, ami történt – jegyezte meg. A járőrpár női tagja életveszélyes sérüléseket szenvedett, de állapota stabil, a férfi járőr súlyos, veszélyes sérüléseket szenvedett, ő kicsit jobb állapotban van.

 

Kósa Lajos együttérzését fejezte ki az áldozatoknak, és felépülést kívánt nekik. A legfontosabb, hogy minél gyorsabban minden segítséget megadjunk a rendőrségnek, a Központi Nyomozó Főügyészségnek és az érintett szervezeteknek, hogy a tettest előkerítsék – jelentette ki a képviselő.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte, minden verzió, és annak az ellenkezője is napvilágot látott már a sajtóban, de egyiket sem lehet megerősítni, sem pedig cáfolni. Kósa Lajos aláhúzta, a rendőrséget, mint testületet érte támadás, nemcsak a járőrpárt. Ha ezt a testületet támadás éri, akkor a magyar emberek biztonságát is támadás éri – tette hozzá.

 

Leszögezte, elemi érdekünk, hogy a leghatározottabban kiálljunk a rendőrség mellett, és kimondjuk: példátlan az ügy, nem kerülhet sor erre, és a tettest minden erővel el kell kapni, hajtóvadászatot indítva. Világossá kell tenni: ez Magyarországon, a magyar jogállamban, demokráciában mindenki számára tűrhetetlen – fűzte hozzá.

 

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy vissza kell utasítani a napvilágra került spekulációkat, összeesküvés-elméleteket, mert semmit sem tudunk azzal kapcsolatban, hogy mi volt a tettes indítéka, milyen jellegű a támadás.

 

A frakcióvezető beszámolt arról is, hogy ma reggel az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, valamint nemzetbiztonsági bizottsága zárt együttes ülést tartott, melyen meghallgatták a Belügyminisztérium államtitkárát, az országos rendőrfőkapitányt, és az érintett szolgálatok képviselőit. Kiállunk a rendőrség mellett, és miden erővel azon leszünk, hogy segítsük a munkájukat, hogy elkapják a tettest – szögezte le Kósa Lajos.

 

Kontrát Károly válaszában közölte, a nyomozás eddigi adatai szerint egyértelmű, hogy a támadás célpontjai a rendőrök voltak. A Belügyminisztérium államtitkára tájékoztatott, a rendőrség óriási erőkkel dolgozik a bűncselekmény felderítésén, eddig 145 kamerafelvételt foglaltak le, és folyamatosan értékelik ki azokat.

 

Kontrát Károly bejelentette, a rendőrség a délután folyamán nyilvánosságra hozza azt az utcai kamerafelvételt, melyen látszik az elkövető, és arra kéri az embereket, hogy segítsenek, hogy minél előbb kézre kerüljön a tettes.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés