Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi
Hagyót már zsarolással is gyanúsítják Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 30.

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2010. május 21. napja óta nyomozó főügyészség újabb bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki Hagyó Miklóst hétfőn.


A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint Hagyó Miklós megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy mint a fővárosi önkormányzat főpolgármester-helyettese – hivatali helyzetével visszaélve – 2008. márciusában arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV Zrt. megbízott vezérigazgatóját, hogy évente 15 millió forintot adjon át a részére.


A nyomaték kedvéért Hagyó Miklós kilátásba helyezte, hogy amennyiben Balogh Zsolt nem adja át a kért összeget, akkor a Balogh által egy kft számára 2007. decemberében – Hagyó utasítására – szabálytalanul kiállított teljesítés-igazolás miatt ellehetetleníti.


A gyanú szerint a fenyegetéssel, valamint az általa folyamatosan tanúsított erőszakos, ellentmondást nem tűrő viselkedéssel Hagyó Miklós félelmet keltett Balogh Zsoltban, aki ennek hatására jogtalan előnyként 2008. és 2009. évben is 15-15 millió forintot juttatott neki. Hagyó Miklós ezen cselekménye hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntette megállapítására alkalmas.


Hagyó Miklós panaszt jelentett be a gyanúsításközléssel szemben, majd vallomást tett – tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.


Hagyó Miklós gyanúsított előzetes letartóztatását a nyomozási bíró legutóbb 2010. szeptember 17. napjáig hosszabbította meg.


Hagyó három és fél hónapja rács mögött van


Hagyót május 14-én tartóztatta le a rendőrség, majd május 17-én helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A volt főpolgármester-helyettes mellett Horváth Évát, a politikus egykori szóvivőjét, és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert letartóztatták. Mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást Hagyó és Lelovics tett.


A volt főpolgármester-helyettes és két sajtósa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt indult nyomozás.


A rendőrség szerint Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítő útján utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek. A rendőrség közleménye szerint ilyen volt a 4-es metró beruházásával kapcsolatos tanulmány, melyet valójában a fővárosnak kellett fizetnie.


A BRFK szerint Hagyó nyomására született az a szerződés, amely a HÉV utastájékoztató rendszerét érintette. A szolgáltatás elindult ugyan, ám azzal szemben minőségi kifogások voltak, de Hagyó közbenjárására a BKV mégis igazolta a teljesítést, így a kivitelező cég 40 millió forinthoz jutott.(index.hu)


 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.