Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 90 vendég böngészi
Nem enged a kormány a politikai zsarolásnak Nyomtatás E-mail
2016. október 25.

 

November közepéig a parlament elé kerül az államháztartási törvény módosítása, e javaslat tárgyalásakor lehet majd lefolytatni a letelepedési kötvénnyel kapcsolatos vitát – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn.

 

A politikus emlékeztetett: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még májusban jelentette be, hogy a kormány felülvizsgálja a letelepedési kötvény feltételeit. Kósa Lajos azt is leszögezte: Magyarország védelme nem alkukérdés. Arra a kérdésre, hogy megtartják-e az alaptörvény-módosítási javaslat zárószavazását az eredetileg tervezett november 8-i időpontban, a frakcióvezető úgy fogalmazott: „még nem tud fixet mondani”. Kitért arra is, hogy a változtatás megszavazásával kapcsolatban „nem folytatnak háttéralkukat különböző képviselőkkel”. Kósa jelezte, hogy a frakcióközi egyeztetések szerdán folytatódnak az indítványról, ezek lezárulta után kompromisszumos szövegjavaslatot terjesztenek be.

 

A jobbikos Mirkóczki Ádám a letelepedési kötvényről kérdezte a miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában. Orbán Viktor válaszában emlékeztette a képviselőt, hogy a letelepedési kötvényt öt évre adják, és bármikor egyoldalúan visszavonhatják, ezért nem jelent biztonsági kockázatot. Kijelentette: folyamatban van valamennyi kötvény felülvizsgálata. Hozzátette: „A döntést mi fogjuk meghozni, semmilyen politikai zsarolásnak nem fogunk eleget tenni.

 

Orbán Viktor megerősítette, hogy teljes felülvizsgálat zajlik

 

– Nagyon örülünk, hogy az államháztartási törvény tárgyalásánál terítékre kerül, de ez csak egy lépés – nyilatkozta lapunknak Apáti István. A Jobbik szóvivője szerint teljes biztonságot kell teremteni abban a tekintetben, hogy kivezetik ezt a konstrukciót, és meg kell akadályozni azt is, hogy a kormány a következő hónapban vagy évben újra visszahozza a letelepedési kötvényt. Mint fogalmazott, ennek az lenne a módja, ha hatályon kívül helyeznék az ehhez kapcsolódó összes jogszabályt.

 

Az LMP támogatja a letelepedési kötvények megszüntetését, ami szerintünk nemcsak az egyik legkorrupciógyanúsabb ügylet, hanem az egyik legveszélyesebb is – mondta a Magyar Időknek Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke hangoztatta: Oszama Bin Laden is tehetős ember volt, így szerinte akár ő is állampolgársághoz juthatott volna.

 

(magyaridok.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés