Névnap

Ma 2017. december 15., péntek, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
december
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 118 vendég böngészi
Három frakció egyetért a módosítás szövegével | videó Nyomtatás E-mail
2016. október 27.

 

Konszenzus alakult ki a résztvevő pártok között az alkotmánymódosítás végleges szövegével kapcsolatban – mondta Kósa Lajos a szerdai ötpárti egyeztetés után.

 

A Fidesz frakcióvezetője, jelezve, hogy az MSZP a mai egyeztetésen sem vett részt, kifejtette: az alkotmánymódosítás mostani szövege bírja legalább három párt frakciójának támogatását, az LMP később alakítja ki álláspontját, támogathatónak tartja-e tervezetet.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A frakciók feladatukat elvégezték – jegyezte meg, hozzátéve: ez az alaptörvény-módosítás kellő biztonságot ad Magyarország számára a kötelező betelepítési kvótákkal szemben. Kósa Lajos ugyanakkor hangsúlyozta: a módosítás szövege kellően nyitott ahhoz, hogy az európai polgárokat megillető mozgásszabadság jogát biztosítsa, de kellően rugalmas ahhoz, hogy azok a nem uniós állampolgárok, akik olyan ország lakói, amelyek különböző nemzetközi szerződésekkel csatlakoztak, továbbra is zavartalanul gyakorolhassák eddigi jogaikat.

 

A frakcióvezető összegzése szerint a törvényalkotási bizottság elé kerülő alkotmánymódosítási szöveg minden igényt kielégít, kompromisszumos, mindenkinek benne van a saját javaslata, innentől kezdve a politikai kérdések maradtak fenn, ezek megoldását viszont a frakcióközi megbeszélésen nem tűzték ki célul.

 

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: a Jobbik továbbra is fenntartotta azt a véleményét, hogy ki kell vezetni a letelepedési kötvényt. A Fidesz szerint azonban ennek semmi köze az alkotmány módosításához, a kötvények ügye finanszírozási kérdés.

 

A kereszténydemokraták szerint úgy kellene elkészíteni a beosztásokat, hogy a munkavállalóknak havonta legalább két szabad hétvégéjük legyen – mondta Kósa Lajos a kereskedelemben dolgozók munkavégzésével kapcsolatos KDNP-s terveket érintő kérdésre válaszolva.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés