Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
Reméljük, hogy az ellenzék számára is az ország érdeke az első | videó Nyomtatás E-mail
2016. november 02.

 

A kormánypártok példátlan felelőtlenségnek tartják, ha egy olyan alkotmánymódosítást, amivel tartalmilag két ellenzéki párt egyetért, bármilyen zsarolás nem teljesítése miatt esetleg nem támogatnának – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

 

Az alkotmánymódosítás szükségességéről a magyar politikában konszenzus közeli helyzet jött létre, eltekintve az egyeztetésektől távolmaradó szocialistáktól, akik egyáltalán nem vettek részt az eddigi egyeztetéseken – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: mind a Jobbik, mind pedig az LMP azt a szöveget, amit a négypárti tárgyalások során megalkottak, elfogadhatónak tartja.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Nagyon fontos az alkotmányban rögzíteni, hogy a nemzetközi és uniós joggal összhangban, melyek a menekültpolitika alkotmányos határai Magyarországon – vélekedett.

 

Gulyás Gergely indoklásként megjegyezte: a kormánypártok legfőbb kritikája az Európai Bizottság ez irányú jogalkotási javaslataival szemben az, hogy azok mind a nemzetközi joggal, mind az EU-ra átruházott közös hatáskörökből fakadó jogokkal szembe mennek, ezeken a hatáskörökön túllépnek.

 

Ezért egy olyan alkotmánymódosítás, ami egyértelművé teszi, hogy Magyarország a nemzetközi kötelezettségeit maximálisan betartja és az uniós közös menekültügyi szabályokat is betartja, de ugyanakkor ragaszkodik az egyéni elbíráláshoz minden egyes személy esetén, valamint az első biztonságos állam elvének érvényesítéséhez – mutatott rá.

 

Ezek világossá tétel az alkotmánymódosítás folytán azt fogja eredményezni, hogy az Európai Bizottság azon törekvései, melyek a közös felhatalmazáson túl szabnak meg menekültügyi szabályokat, ellentétesek lesznek az európai joggal, a nemzetközi joggal és a magyar alkotmánnyal is.

 

A fideszes politikus kitért arra, a szabályozás fontos pontja, hogy a törvényalkotási bizottság által elfogadott módosító javaslat tartalmazni fogja azt is, hogy sarkalatos törvényben szabályozzák a menedékjog alapvető biztosítását.

 

Gulyás Gergely a menetrendről szólva kifejtette: csütörtökön ülésezik a törvényalkotási bizottság, ami dönt a módosító javaslatokról. Ezt követően pedig november 8-án már szavazhat is az Országgyűlés a törvényjavaslatról – tette hozzá.

 

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte: a kormánypártok példátlan felelőtlenségnek tartják, ha egy olyan alkotmánymódosítást, amivel tartalmilag két ellenzéki párt egyetért, bármilyen zsarolás nem teljesítése miatt esetleg nem támogatnának. Abban bízunk, hogy az ország érdeke az ellenzéki pártok számára is az első – jegyezte meg.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés