Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 98 vendég böngészi
Az ellenzékre nem lehet számítani, ha Magyarország érdekéről van szó Nyomtatás E-mail
2016. november 09.

 

Rogán Antal nem tekinti kudarcnak, hogy kedden a parlament nem támogatta Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslatát, ugyanakkor szerinte az kiderült, hogy ha Magyarország érdekéről van szó, akkor az ellenzékre nem lehet számítani.

 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában elmondta: ma Magyarország érdeke az lenne, hogy mielőtt a kötelező betelepítési kvótáról megszületik az európai parlamenti döntés, legyen Magyarországon olyan hatályos jogi szabályozás, amelyik megtiltja a kötelező betelepítési kvóta alkalmazását.

 

Rogán Antal szerint az európai kormányok túlnyomó többsége "rosszul csinálja", amikor bevándorláspárti politikát folytat, mert az emberek nem ezt szeretnék. Hangsúlyozta, a magyar kormánynak folytatni kell a küzdelmet.

 

"Ott leszünk az európai kormányfők ülésén és ott küzdeni fogunk a kvóta ellen" - mondta. Orbán Viktor arra készül, hogy ha a bizottság az Európai Tanács ülésén benyújt egy ilyen javaslatot, megvétózza - közölte Rogán Antal.

 

Ezt nemzetközi küzdelem követi, és jó volna, ha ehhez lenne magyarországi támogatás a parlamentben is, ezért vagy tavasszal visszatérünk erre, vagy érdemes megnézni, hogy az Alkotmánybíróság hogyan értelmezi az alaptörvényt, annak alapján lehetséges-e a kötelező kvóta alkalmazása?

 

Rogán Antal szavai szerint kedden kiderült, "ha Magyarország érdekéről van szó, akkor az ellenzékre nem lehet számítani". Felidézte, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke áprilisban még azt mondta neki a parlamentben, hogy aki nem szavazza meg alaptörvény-módosítást - amelyet akkor éppen ők kezdeményeztek -, az hazaáruló. Ebből szempontból nem különböznek az MSZP-től, ugyanis a pártot vezető Molnár Gyula a kvótareferendum előtt azt mondta neki, hogy a népszavazás felesleges, de parlamenti döntés kell, aztán napokkal később már egészen más volt a véleménye.

 

Rogán Antal közölte, bízik abban, hogy "legalább néhány képviselő lesz, aki belátja, hogy az emberek akaratának megfelelően érdemes lenne módosítani az alaptörvényt". A kedden nem támogatott módosítás szövegén nem érdemes változtatni, abban egyetértés volt a parlamenti pártok között - jegyezte meg.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés