Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Újpesten felavatták a bántalmazott állatok emlékhelyét Nyomtatás E-mail
2016. november 15.

 

Az országban egyedülálló kezdeményezésként ma felavatták Újpesten a Szilas Családi Parkban a bántalmazott állatok emlékhelyét. Itt azok is elhelyezhetik mécseseiket, virágaikat, akik szeretett, már eltávozott négylábú társaikról szeretnének megemlékezni.

 

Az Állatmentő Liga és Újpest Önkormányzata közösen alakította ki a 6000 négyzetméteres szabadidőparkban a bántalmazott, megkínzott állatok emlékhelyét. Az emlékművet Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Pataki Gábor, az Állatmentő Liga, az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője avatta fel. Az ünnepségen mécsest gyújtott Buchwald Milán, Újpest rendőrkapitánya, valamint több állatvédő szervezet, így a Rex Kutyaotthon Alapítvány, az Északpesti Kutyás Szolgálat, valamint a Tetovált Állatmentő Egyesület képviselője.

 

 

Három évvel ezelőtt ezen a helyen alapította meg az Állatmentő Liga, az Újpesti Rendőrkapitányság és Újpest Önkormányzata az Állatvédelmi Járőrszolgálatot – mondta beszédében Wintermantel Zsolt. - A tapasztalat azt mutatja, hogy amit akkor közösen kitaláltunk, arra nagy igény van. A szolgálat eddig több mint 1000 alkalommal vonult ki bajba jutott állatokat menteni. Önkormányzatunk különös figyelmet fordít arra, hogy segítse a kulturált állattartást. Több kutyafuttatót is megépítettünk.

 

Nem nagy dolog kampányunkkal azt szorgalmazzuk, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz kutyások és nem kutyások, elsimuljanak a néha köztük feszülő ellentétek. Remélem, hogy néhány év múlva már nem kell itt mécsest gyújtanunk, mert nem lesz olyan, aki bántalmazná az állatokat. Újpest legyen egy olyan hely, ahol senkit nem érhet erőszak, bántalmazás.

 

A bántalmazott állatok emlékhelye az Óceánárok utca mellett húzódó Szilas Családi Parkon belül a szabad kutyafuttató mellett található.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés