Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 91 vendég böngészi
A kvóta elleni harcban Magyarország polgárai csak a kormányra és a Fidesz-KDNP-re számíthatnak Nyomtatás E-mail
2016. november 24.

 

Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Hollósi Antal a Fidesz Bp. 11.sz. választókerületi elnöke és Bartók Béla önkormányzati képviselő, a Fidesz Újpesti Szervezetének elnöke.

 

Dr. Hollósi Antal elmondta, hogy a kérdéssel kapcsolatos népszavazáson több mint 3,3 millió magyar ember nyilvánította ki akaratát, azaz mondott nemet a kényszer betelepítésekre. Ugyanakkor ismeretes, hogy az Európai Unió továbbra is napirenden tartja a betelepítési kvóták bevezetésének szándékát.

 

 

A Fidesz-KDNP alkotmánymódosítási javaslatát csak a kormánypártok szavazták meg, amivel nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar emberek csak erre a két pártra és a kormányra számíthatnak. Az ellenzéki pártok különbség nélkül becsapták az embereket, különösen a Jobbik tevékenysége elítélendő, mert saját szavazóit is cserben hagyta. Ezeknek a pártoknak fontosabb saját hatalmi érdekük, mint az ország védelme - jelentette ki.

 

Bartók Béla önkormányzati képviselő, a helyi Fidesz Szervezet elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Újpesti Önkormányzat is kinyilvánította szándékát, mely szerint Újpest sem kér a betelepítésekből.

 

Előzményként említendő, hogy korábbi önkormányzati testületi ülésen a DK képviselője javaslatot tett, hogy az Újpesti Önkormányzat biztosítson lakásokat a betelepítendő migránsok számára. Ezt a testület elutasította.

 

A februári testületi ülésen a Fidesz-KDNP frakció által előterjesztett javaslat arra vonatkozott, hogy a helyi Önkormányzat támogatja a kormányt abban, hogy Magyarország ne fogadjon be "megélhetési", gazdasági bevándorlókat. Az előterjesztést a testület a Jobbik kiegészítésével együtt elfogadta és megszavazta. (Természetesen a Jobbik is)

 

A vita során az MSZP frakcióvezetője hozzászólásában azt mondta, hogy a kérdést nem tartja önkormányzati ügynek. Ugyanakkor a szavazásban sem Ő, sem az MSZP, sem a DK képviselői nem vettek részt.

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés