Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 71 vendég böngészi
Megéri dolgozni | videó Nyomtatás E-mail
2016. november 25.

 

A mostani megállapodás a jövőről szól, már nem arról, hogyan talál magának valaki munkát, hanem arról, hogy megérje dolgozni – fogalmazott Orbán Viktor.

 

A bérmegállapodás ünnepélyes aláírásán a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) miniszterelnök felidézte, az elmúlt 26 évben nem volt ilyen mértékű, átfogó, több évre szóló bérmegállapodás, mint a mostani. Egyúttal gratulált és kifejezte az elismerését azoknak, akik részt vettek a tárgyaláson, és aláírták a megállapodást.

 

A kormányfő aláhúzta, ahhoz, hogy bérekről beszélni lehessen, munkahelyek kellenek, a munkahelyekhez pedig működőképes gazdaság szükséges.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Emlékeztetett, hat évvel ezelőtt nem a bérekről beszéltünk, hanem arról, hogyan mentsük meg a gazdaságot a pénzügyi összeomlástól. Azért dolgoztunk, hogy megteremtsük az előfeltételét annak, hogy munkahelyekről beszélhessünk – tette hozzá.

 

Megjegyezte, a béremelés nem jó szándék kérdése, hanem az, hogy versenyképes gazdaság áll-e a munkaadók mögött, vannak-e versenyképes cégek. Nem versenyképes cégek nem tudnak jövedelmet termelni, nem tudnak béreket fizetni, és különösen nem tudnak béreket emelni – fejtette ki.

 

Orbán Viktor egyetért azzal a gondolattal, mely szerint a jövő azon múlik, hogy a munkaadók, és a munkavállalók közösen képviselik-e azt a gondolkodásmódot, hogy csak hatékony vállalatok tudnak bért emelni.

 

A béremelések előfeltételei a sikeres, versenyképes vállaltok, ugyanis munkát adni nem tud az állam az embereknek, ez visszavinne bennünket a szocializmusba – fogalmazott. Hozzátette: munkahelyet és béreket a munkaadók, a versenyképes cégek, azok tulajdonosai és vezetői tudnak adni.

 

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, a megállapodás nemcsak béremelésről szól, hanem adócsökkentésről is. „Adócsökkentés történt a béremelésért cserébe” – jegyezte meg.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, arra az egyszerű tényre építették a gazdaságpolitikát 1990-től kezdődően, ha munka van, akkor minden van, ha nincs munka, akkor nincs miről beszélni.

 

A kormányfő nagy eredménynek tartja, hogy Magyarországon mindenki, aki dolgozni akar, talál munkát. Vannak regionális egyenlőtlenség, nem mindig könnyű elérni a munkahelyet, és az ember nem mindig azt a munkát kapja, melyet szeretne, de azt az állítást megtehetjük, hogy Magyarország ma egy olyan ország, melyben az, aki dolgozni akar, talál magának munkát – fogalmazott.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta, a mostani megállapodás a jövőről szól, már nem arról, hogyan talál magának valaki munkát, hanem arról, hogy megérje dolgozni. Hozzátette: a kormány számára a bérmegállapodásnak az az értelme, hogy azt mondhatjuk, nemcsak van munkahelyünk, hanem megéri dolgozni. Az adócsökkentés, a béremelés afelé a világ felé visz bennünket, hogy a magyar ember azt mondhassa: van munkahelyem és megéri dolgozni.

 

A miniszterelnök hangsúlyozta, a magyar emberek büszkék lehetnek a bérmegállapodásra. Ugyanis ezt nem a szerencse hozta, nem kapott bele véletlenül valamilyen nemzetközi konjunktúra a magyar gazdaság vitorlájába, hanem ezért a béremelési lehetőségért az elmúlt években millió és millió magyar ember dolgozott meg, e mögött teljesítmény van – fogalmazott a kormányfő.

 

A bérmegállapodás nem egy látomásra épülő megállapodás, hanem a mögöttünk hagyott években elvégzett kemény munkára épülő megállapodás. Megdolgoztunk érte, nem az IMF, nem az Európai Unió, nem a jó szerencse adta, magunknak köszönhetjük, hogy eljutottunk idáig – fűzte hozzá.

 

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a kis-és középvállalkozókat is jelentős adócsökkentés éri a következő évtől kezdődően.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy egy olyan nagyarányú technológiai változás történik majd a modern gazdaságokban, ideértve hazánkat is, mely mindent meg fog változtatni. Ez a megállapodás úgy is értelmezhető, mint a következő évtizedekre szóló új gazdaságpolitika kiindulópontja – fűzte hozzá. A miniszterelnök szerint néhány éven belül szükség lesz egy másik megállapodásra is, mely a technológiai korszerűsítésről szól.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés