Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Fontos a határ védelme és a magyar emberek biztonsága | videó Nyomtatás E-mail
2016. december 01.

 

A határ védelme érdekében 3000 új határvadászt vesznek fel, és az ő felszerelésüket, ellátásukat, elhelyezésüket biztosítani kell – jelentette ki Kósa Lajos annak kapcsán, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság támogatta a Belügyminisztérium előterjesztését.

 

A keddi napon ülésezett az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága. Az ülést követő sajtótájékoztatóján a testület elnöke elmondta, a bizottság két mentesítési döntést hozott. Az egyik a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló jogszabály hatálya alól mentesít annak érdekében, hogy a magyar honvédség repülőgép-szállítási kapacitást tudjon vásárolni, ugyanis a feladataikat régi Antonov gépekkel látják el, melyek szolgálati ideje lejárt. A kormány a költségvetési maradványokból biztosítja rá a forrást. A honvédelmi és rendészeti bizottság támogatta a mentesítést – közölte a Kósa Lajos.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A másik beszerzés a közbeszerzési törvény hatálya alól mentesít. Ezt a Belügyminisztérium nyújtotta be, és körülbelül 90-100 milliárd forint körüli összegre vonatkozik – tájékoztatott a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos elmondta, ezek a beszerzések azért váltak szükségessé, mert a kormány úgy döntött, hogy a határ védelme érdekében 3000 új határvadászt vesznek fel, és az ő felszerelésüket, ellátásukat, elhelyezésüket biztosítani kell. Hozzátette: a bizottság maximálisan támogatta a Belügyminisztérium előterjesztését, mert nagyon fontos a határ védelme, és a magyar emberek biztonsága.

 

A jövő tavaszra várható nagyobb migrációs hullámra fel kell készülni – hívta fel a figyelmet. Kósa Lajos kitért arra is, hogy a bizottság döntött arról, hogy a Honvéd Egészségpénztár károsultjai közül ne csak a honvédség, hanem a rendőrség kötelékében szolgálók is részesüljenek kártérítésben. Felhívta a figyelmet arra, a kormánynak nincs kártalanítási kötelezettsége, de a Honvéd Egészségpénztár esetében a parlament úgy döntött, hogy a befektetési összegük 80 százalékának erejéig kártalanítják az érintetteket. 20 százalékot már visszakaptak a károsultak, de a hozamot nem térítik meg – közölte a politikus. Elmondta azt is, hogy a kártalanításra 1,8 milliárd forintot fordítanak.

 

Kósa Lajos közölte azt is, hogy állást foglaltak az Európai Bizottság öt - migrációt érintő - kezdeményezéséről. Ezek közül az egyik javaslat a kényszerbetelepítésre, kényszeráttelepítésre vonatkozik, melyet a testület teljes egészében elutasított – húzta alá. Hozzátette, a másik négy javaslat a menekülteket érinti, nem az illegális bevándorlókat, és az előterjesztések azon elemeit támogatták, amelyek szűkítik a visszaéléseket, és egységesítenek bizonyos eljárásokat. De nem fogadták el a javaslatok azon elemeit, melyek a menekültstátusszal kapcsolatos könnyítéseket fogalmaznak meg – jegyezte meg Kósa Lajos.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés