Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég böngészi
Polgármesteri búcsú Újpesttől Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 11.

Derce szerint Wintermantel folytathatja, amit közösen kezdtek húsz éve.


Előbbre lépett Újpest az elmúlt húsz év után -mondta lapunknak Derce Tamás polgármester, aki ötszöri megválasztása után idén már nem pályázik Budapest IV. kerületének vezetésére. Szerinte Wintermantel Zsolt, a Fidesz és az Újpestért Egyesület közös jelöltje alkalmas arra, hogy folytassa azt a munkát, amelyhez 1990-ben hozzálátott a hivatali dolgozókkal, kollégákkal, politikustársakkal együtt. - A legfontosabb, hogy sikerült ujjáéleszteni a kommunizmus, a tanácsrendszer idején elfojtott lokálpatriotizmust.Enélkül igazi, őszinte hazaszeretet sem lehet. Ma minden újpesti diák fakultatív tanórákon ismerheti meg Újpest, az egykori város történetét - emelte ki Derce Tamás, aki még a nyári városnapokon elköszönt az itt élő emberektől. A polgármester szerint sok minden változott, új házak épültek, régiek újultak meg, az infrastruktúra százszázalékosan kiépült.


Két fő probléma megoldatlan maradt: a százezres lélekszámú kerület megfelelő szintű egészségügyi ellátása és közösségi közlekedése, elsősorban a Káposztásmegyerig ígért, de tovább nem épített hármas metró hiánya. - A főváros és részben Újpest is áldozata volt az ország - legsötétebb időszakai közé sorolható - elmúlt nyolc évének. A MSZP-s kormányok gazdasági pusztítása mellett különösen az a szellemi, lelki rombolás hagyott mély nyomokat szinte mindenütt, amelyet a liberalizmus nevében az SZDSZ vitt véghez.


Az újpestieknek nyugodt szívvel ajánlom utódomul Wintermantel Zsoltot, a Demszky érát lezáró budapestieknek pedig Tarlós Istvánt - emelte ki.(MagyarNemzet)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.