Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég böngészi
A miniszterelnök vétózzon, ha kell! | videó Nyomtatás E-mail
2016. december 15.

 

Magyarországra változatlanul óriási nyomás nehezedik az Európai Unió részéről, hogy adja fel korábbi álláspontját és fogadja el a kötelező betelepítést – fogalmazott Hidvéghi Balázs kedden, sajtótájékoztatón.

 

Hidvéghi Balázs a Fidesz-KDNP nevében arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy a ma kezdődő Európai Uniós Csúcstalálkozón továbbra is a kötelező kvóta teljes elutasításának álláspontját képviselje. Komoly jelek utalnak arra, hogy migránspárti erők át akarják vinni az uniós döntéshozatalon a kötelező kvótát – mondta. Eközben az EU és Törökország viszonya egyre feszültebbé válik, ennek jele volt az, amikor az Európai Parlament november végén a török csatlakozási tárgyalások felfüggesztésére szólított fel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hozzátette, Törökországban és térségében továbbra is többmilliós tömeg vár arra, hogy Európába jusson.

 

A fideszes politikus beszélt arról is, Orbán Viktor vétójának köszönhető, hogy a legutóbbi EU-csúcson az a döntés született, hogy új tervet dolgozzanak ki a migrációs válság kezelésére. A mostani csúcstalálkozón fog kiderülni, hogy ez a terv mit tartalmaz –jegyezte meg.

 

Hidvéghi Balázs emlékeztetett, ma a nőkre és a gyermekekre Európában a legnagyobb veszélyt az illegális bevándorlók jelentik.

 

Legutóbb Németországban egy fiatal lány halálát okozta egy afgán támadó, tavaly szilveszterkor pedig 642 szexuális bűncselekményt követtek el, ám csak néhány esetben történt felelősségre vonás, vádemelés vagy bírósági ítélet.

 

A Fidesz szerint a helyes megoldás a bevándorlókat befogadó táborok létrehozása Európán kívül – húzta alá. Magyarország az EU-val ezután is szolidáris lesz: ennek keretében nemcsak hazánk határait védjük meg, hanem az Unió határait is.

 

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta, a magyar emberek számíthatnak a kormányra, amely felelősen cselekszik és védi az emberek biztonságát. Sajnos ez nem mondható el az ellenzékről: saját pillanatnyi politikai érdekeiket nézik az országé helyett. A Jobbik és a baloldali pártok egy platformra kerültek, amikor nem szavazták meg az alkotmánymódosítást, amely egy fontos eszköz lehetett volna a kötelező kvóta elleni küzdelemben – jelentette ki. Rájuk tehát nem számíthatnak az emberek, de a kormány következetesen képviseli a magyar álláspontot az EU-csúcson is.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés