Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 100 vendég böngészi
Az Országgyűlésből jelentjük #6 Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 15.

Az Országgyűlés 2010. szeptember 13-i ülésén az alábbi témákban hozott határozatot.


Az Országgyűlés a hétfői napon határozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság felállításáról A fideszes képviselők által benyújtott ,,médiacsomag" célja a közmédiumok már-már működésképtelen helyzetének rendbe tétele.


A csomag részét képező határozati javaslat az újonnan létrejött Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság altestületeként működő, az ORTT jogutódjának tekinthető Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság létrehozásáról rendelkezik. A jelölőbizottság tagjaira a képviselőcsoportok tesznek javaslatot, és a bizottság akkor is megalakul, ha valamelyik képviselőcsoport nem vesz részt a jelölésben.


A jelölőbizottsági tagok szavazati arányai az őket delegáló országgyűlési képviselőcsoport létszámának megfelelő mértékben oszlanak meg. A tagok megbízása a jelölési eljárás eredményes befejezéséig tart.


A Parlament határozott a Közszolgálati Közalapítvány felállításáról is. Szintén a ,,médiacsomag" részét képező határozati javaslat a közmédiumok széttagolt közalapítványi hátterét hivatott egységbe foglalni. A Közszolgálati Közalapítvány a Magyar Rádiót, a Magyar Televíziót és a Duna Televíziót működtető közalapítványoknak, valamint a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének összevonásával jön létre. A közalapítvány kuratóriuma az Országgyűlés által választott tagokból, valamint a Médiatanács által delegált elnökből áll. A közalapítvány alapító okiratát a határozati javaslat melléklete tartalmazza.


Az Országgyűlés egy technikai jellegű előterjesztésről is szavazott. A törvény a Magyar Köztársaság Kormánya és a Horvát Köztársaság Kormánya között a közös államhatárt keresztező szénhidrogén szállító vezetékek

építésével, üzemeltetésével, fenntartásával, rekonstrukciójával és üzemzavar-elhárításával kapcsolatos együttműködésről szóló Megállapodás kihirdetéséről szól. Az energiabiztonság szempontjából elengedhetetlenül szükséges infrastruktúra észak-déli irányú összekapcsolása mindkét résztvevő állam számára előnyös. A vezeték építésével szemben sem politikai, sem gazdasági ellenérv nem fogalmazódott meg, megépítését minden releváns szereplő támogatta.


A műszaki átadás 2009 decemberében már megtörtént, a beüzemeléshez viszont szükség van a törvény kihirdetésére.


 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés