Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Az igazságot el kell ismerni akkor is, ha az a magyarok számára kedvező | videó Nyomtatás E-mail
2017. január 12.

 

Az igazság az, hogy Európa jobban járt volna, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amelyek működőképesnek és hasznosnak bizonyultak, amelyeket azóta már egyre több ország átvesz tőlünk – hangsúlyozta Orbán Viktor a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén.

 

„Zord idők bátor és elkötelezett embereket kívánnak. Önök ma arra tettek esküt, hogy megvédik Magyarország határait, megvédik a magyar otthonok biztonságát. Ezzel Európát is védik, ahogy ez mifelénk az utóbbi 500 évben lenni szokott” – köszöntötte a kormányfő a határvadászképzés első ütemében részt vevő 500 új rendőrtisztet. Megvédeni Európát és magunkat is, ez lett a magyar nemzet sorsa – fűzte hozzá.

 

Mint mondta: a naivitás, az illúzió kora elmúlt Európában, két lábbal kell állnunk a földön, abból kell kiindulnunk, amit látunk és nem abból, amit látni szeretnénk.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor hangsúlyozta: terrortámadások, zavargások, erőszak, bűnözés, etnikai és kulturális összeütközések mind arra figyelmeztetnek, hogy akik idejönnek, nem a mi életünket akarják élni. Hozzátette: ők a saját életüket szeretnék folytatni, csak éppen az európai emberek életszínvonalán, vagy éppen abban az országban, ahová „a brüsszeli bürokraták” szét akarják osztani őket.

 

Tudjuk: a migránsok áldozatok is. Az embercsempészek, a beengedést és meghívást ígérgető európai politikusok és saját illúzióik áldozatai – emelte ki a miniszterelnök, megjegyezve: értjük őket, de nem engedhetünk a követelésüknek, nem engedhetjük be őket Európába. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy „az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzeti öngyilkosságot”.

 

Orbán Viktor aláhúzta: az illegális migránsok között terroristák is érkeznek, ezért több európai országban is ártatlan emberek fizettek életükkel saját országuk gyengeségéért.

 

„Az igazságot el kell ismerni akkor is, ha az a magyarok számára kedvező” – szögezte le a kormányfő. Kifejtette: az igazság az, hogy Európa jobban járt volna, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amelyek működőképesnek és hasznosnak bizonyultak, amelyeket azóta már egyre több ország átvesz tőlünk. Az igazság az, hogy az illegális bevándorlás és a korlátlan migráció egyszerre fenyegeti a mindennapok biztonságát, gazdasági eredményeinket és kultúránkat.

 

„Az igazság az, hogy azt tettük és azt fogjuk tenni, amit kötelességtudatunk és lelkiismeretünk diktál” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Megvédjük hazánk határát, megvédjük a saját életünket és megvédjük a mindennapjaink biztonságát – fűzte hozzá. Ugyanakkor kiemelte: hazánk bebizonyította, hogy megálljt lehet parancsolni a bevándorlásnak, mert ehhez csak elszántság, bátorság és akarat kell, és mindeneke előtt olyan emberek, mint önök.

 

Egyúttal kitért rá: a magyar honvédség és rendőrség munkájának köszönhetően Magyarország ma az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa.

 

Nálunk nincs terrorizmus, nincs tömeges erőszak, nem hajtanak teherautóval az ünneplő emberek közé – közölte, ugyanakkor arra kérte az eskütevő határvadászokat, hogy ne feledjék: mindez nem jelenti azt, hogy velünk, magyarokkal nem fordulhatnak elő ilyen szörnyűségek.

 

Az európai migrációs válság nem ért véget – húzta alá Orbán Viktor. Ennek kapcsán elmondta: Brüsszel továbbra is szét akarja osztani az elmúlt években illegálisan bejutott 2 milliós tömeget. Hozzátette: a határainkra nehezedő nyomás a következő években sem fog megszűnni, hiszen sok százmilliós a jobb élet reményében útnak indulók utánpótlási bázisa. A világ nem a rendezettség, hanem a kiszámíthatatlanság, a nyugtalanság irányába tart – jegyezte meg.

 

Brüsszeltől továbbra sem várhatunk megoldást, nekünk kell megvédeni sajátmagunkat– fogalmazott a kormányfő. „Mindig jobb arra számítani, hogy nem lehet nekünk ártani, mint arra, hogy nem akarnak nekünk ártani” – mutatott rá. A határvédelem ezért továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy – vonta le a következtetést a miniszterelnök.

 

Egyúttal biztosította a rendőri és katonai állományt arról, hogy a kormány továbbra is megteremti a fizikai, jogi és élőerős hármas védelmi vonal működési feltételeit. Orbán Viktor végül a magyar emberek nevében megköszönte, hogy volt bátorságuk vállalni ezt a szolgálatot.

 

„A tisztesség úgy kívánja, hogy megbecsüljük azokat, akik akár az életüket is hajlandóak kockáztatni azért, hogy a többi magyar ember biztonságban legyen” – fogalmazott a kormányfő. A bátorság tartotta meg Magyarországot ezer éven át, és erre a bátorságra alapozzuk a magyar jövőt is. Tartsák észben, az önök bátorság a magyar emberek biztonságának alapja – zárta köszöntőjét a miniszterelnök.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés