Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
A baloldal veszélybe sodorná a gyed extrát | videó Nyomtatás E-mail
2017. január 16.

 

A szocialista-liberális pártok a mai napig támadják a kormány családokat segítő intézkedéseit – mondta Selmeczi Gabriella.

 

A parlament népjóléti bizottságának fideszes elnöke pénteki sajtótájékoztatóján, Novák Katalin, család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár nyilatkozatára reagálva kifejtette: jó és helyes döntés volt a gyed extra kidolgozása és bevezetése. Az adatok azt bizonyítják, hogy sokat tudtunk segíteni azoknak a családoknak, amelyek vállalják a gyermeket és dolgoznak is. „A Fidesz számára mindig is a gyermek volt” – jegyezte meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kiemelt társadalompolitikai célunk, hogy minél több gyermek szülessen, ezért különböző gazdaságpolitikai eszközökkel támogatjuk a gyermekvállalást – emelte ki a Fidesz szakpolitikusa.

 

Egyúttal hangsúlyozta azt, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség társadalompolitikája gyökeresen más, mint a szocialista-liberális kormányoké volt. Ennek kapcsán emlékeztetett, az MSZP-SZDSZ-kormányok csökkentették háromról két évre a gyest, amit a polgári kormány visszaállított ismét három évre.

 

A baloldali pártok nem támogatták azt sem, hogy a kismamák részesülhessenek gyedben, gyesben, ha munkát vállalnak – fűzte hozzá. Felidézte azt is, hogy a szocialisták és liberálisok a testvérgyedet sem támogatták. Ezzel szemben mi azt mondtuk, hogy minden egyes gyermek után jár a támogatás, legyen az második vagy harmadik gyermek – mutatott rá, hozzátéve: a baloldal ezt nem támogatta, „valószínűleg soha nem is fogják”.

 

Selmeczi Gabriella kitért a diplomás gyed intézményére is, mely a felsőoktatásban tanulókat ösztönzi gyermekvállalásra – megjegyezte -, ezt sem támogatták a szocialisták és liberálisok. „Az egész gyed extra kerülne veszélybe, ha ők szóhoz jutnának” – húzta alá.

 

Ennek alátámasztására a kormánypárti képviselő felidézte Gurmai Zita, az MSZP Nőtagzatának elnöke egy korábbi nyilatkozatát, mely szerint, ha tehetik, majd eltörlik „az egész gyed extrát úgy, ahogy van”.

 

A szocialista-liberális pártok a mai napig támadják a kormány családokat segítő intézkedéseit, a mai napig ellene vannak, és ha tehetnék, visszaállítanák a régi rendszert, melyben nem támogatták a családokat, a gyermekvállalást, és eltörölnék azokat az eszközöket, melyekkel a polgári kormány segíti a magyar családokat – közölte a fideszes politikus.

 

„A Fidesz kiáll a gyermekvállalás segítése mellett, és amellett, hogy minden támogatást és segítséget megkapjanak azok a családok, amelyek a gyermeknevelés mellett még munkát is vállalnak” – fogalmazott, hozzátéve: e célhoz eszköz a munkahelyvédelmi akció is, amely arra ösztönzi a munkaadókat, hogy foglalkoztassanak kismamákat, hiszen adótámogatásban és járulékkedvezményben részesülhetnek.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés