Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég böngészi
Autót vetetett az újpesti alpolgármester + videó Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 19.

Trippon Norbert újpesti alpolgármesterré választását követően saját, tíz évre szóló kölcsönszerződéssel vásárolt autóját átvette az önkormányzat vagyonkezelő cége, és a törlesztőrészleteket az fizettette tovább – értesült a Helyi Téma.


Az ügy előzménye: amikor a helyi szocialista pártelnököt 2007-ben alpolgármesterré választották, hivatalához szolgálati autót is igénybe vehetett. Információink szerint Trippon Norbert ezt követően saját autóját, egy Ford Focust – az utána fizetendő részletekkel, kötelező biztosítással és egyéb terhekkel együtt – engedményezési szerződéssel az önkormányzati vagyonkezelő cégnek adta át. Érdekes egybeesés: a cég történetesen épp az ő irányítása alá tartozott. Így 9 éven keresztül a részleteket már az önkormányzati cég fizeti az autó után.


A gazdasági bizottság szocialista többsége megszavazta, hogy a vagyonkezelő vállalja a törlesztő részletek fizetését, de csak arra az időre, amíg Trippon Norbert szolgálati autója megérkezik. Ez néhány héten belül meg is történt, azonban a kocsi a Vagyonkezelőnél maradt. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy bár Trippon Norbert már nem alpolgármester – hiszen a tűzijáték-balesetet követően lemondott pozíciójáról –, de korábbi autójának költségeit még hat éven át az újpesti adófizetőknek kell állniuk.


Trippon Norbert véleményére is kíváncsiak voltunk az ügyben. Sikerült utolérnünk, de e-mailben kérte a kérdéseinket. Elektronikus levélben el is juttattuk hozzá azokat, de lapzártánkig nem kaptunk rájuk választ. A volt alpolgármester az egyik vezető bulvárlapnak (Blikk), amely szintén megkereste az ügyben, kitérő választ adott a kérdésre, hogy nem érzi-e erkölcstelennek, amit tett. Csupán annyit árult el: jelenleg egy használt autóval közlekedik.


(HelyiTémaOnline)


Kilencévnyi autóhitel-törlesztés helyett Újpest alpolgármestere átpasszolta a kocsit a vagyonkezelőnek, és kapott egy drágább, jobb járgányt – derül ki a Blikk birtokába került dokumentumokból.


Ford Mondeo
Az UV Zrt. által megvásárolt 8 milliós Ford Mondeót lemondása után nem kaphatja meg Trippon Norbert


Trippon Norbert 2007-ben lett a IV. kerület alpolgármestere. Tisztségéről a botrányosra sikeredett újpesti tűzijáték után mondott le. Most, hogy váratlanul távozott posztjáról, a számára 8 millió forint közpénzből vásárolt Ford Mondeót nem viheti magával, a vagyonkezelőnek kéretlenül lepasszolt Ford Focust pedig nem adják vissza neki. 2016-ig az UV Zrt. fizeti utána a havi 60-70 ezres törlesztőrészletet, bár a cégnek igazából semmi szüksége nem volt a járműre.


Trippon Norbert
Trippon Norbert


– Időnként elment vele valaki ügyeket intézni, de másra nemigen használták az autót – erősítette meg a Blikk értesülését Kató Balázs, az önkormányzat jogi tanácsnoka, aki szerint „nem volt kellőképpen alátámasztott döntés", hogy a vagyonkezelő átvette az alpolgármester magánautóját a törlesztőrészletek fizetésével együtt. Az UV Zrt. akkori igazgatója tavaly elhunyt. Utódja, Jobbágy Tamás nem akarta kommentálni elődje döntését.(blikk.hu - V. J. Z.)


Feledékeny újpesti szocialista


„A gazdasági bizottság úgy dönt, hogy Trippon Norbert alpolgármester részére biztosít személyi használatú gépjárművet bruttó 8 millió forint értékhatárig. (…) Megérkezéséig az alpolgármester által lízingelt 2006. évjáratú Ford Focus típusú gépjárművet mint lízingbevevő az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. vegye át, kössön az önkormányzattal bérleti szerződést, valamint intézkedjék az üzemanyag, illetve a szervíz költségének megtérítéséről.”


Fenti jegyzőkönyv az újpesti önkormányzat gazdasági bizottságának 2007. szeptember 25-i ülését dokumentálta. Az MSZP-s alpolgármester az általa lízingelt autó költségeinek viselését az önkormányzat vagyonkezelőjére hárította át, ami havonta nagyjából 60–80 ezer forintos kiadást jelent Újpestnek. Információink szerint a határozatot követő néhány hónapon belül Trippon szolgálati Ford Mondeója megérkezett, azonban a szocialista politikus megfeledkezett intézkedni arról, hogy visszavegye a korábban lízingelt autóját, és viselje költségeit 2016-ig. Az elmúlt két és fél évet figyelembe véve, 70 ezer forintos havi díjjal számolva ez 2,1 millió forintot jelent.


Trippontól, az MSZP újpesti polgármester-jelöltjétől a személyi sérülésekkel járó augusztus 20-i újpesti tűzijáték után elvonta hatásköreit Derce Tamás polgármester, amire ő lemondásával válaszolt. Úgy tudjuk, a polgármester azt sem nézte jó szemmel, hogy Trippon az önkormányzat által kiküldött tankönyvcsomagban magát népszerűsítette. Szolgálati autóját nem használhatja már ugyan, viszont sikerült megszabadulnia a lízingszerződés terheitől.


(magyarhirlap.hu)


Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!


 

Hozzászólások

 
0 #1 automania 2010-09-19 12:23
szóval trippon lenne az, aki sokat tett újpestért, legalábbis ez a szlogenje

szerintem inkább:

SOKAT TETT EL AZ ÚJPESTIEKÉBŐL, MAGÁNAK
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.