Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 98 vendég böngészi
A Fidesz kezdeményezi a 4-es metró korrupciós botrányának kivizsgálását | videó Nyomtatás E-mail
2017. február 07.

 

A magyar parlament gazdasági bizottsága vizsgálatot indít a 4-es metró korrupciós botrányának ügyében, és valamennyi érintettet meghallgatja, hogy fényt derítsen az igazságra – jelentette ki Bánki Erik, a gazdasági bizottság elnöke.

 

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése óta mindenki azzal a kérdéssel foglalkozik, hogyan történhetett meg, hogy Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején egy 460 milliárd forintos beruházás harmadát, 167 milliárd forintot elloptak.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

„Kíváncsiak vagyunk arra, hogy kik vettek részt a korrupciós botrányban, kik irányították a szálakat és hova került az említett összeg, hiszen magyar adófizetők pénzértől van szó” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Elmondta, már most látható, hogy 69 milliárd forintot Magyarországnak vissza kell fizetnie mint felhasznált európai uniós támogatást, amely nem oda került, ahova a tervek és a pályázatok szerint kellett volna.

 

A Fidesz frakciója kezdeményezi, hogy a gazdasági bizottság vizsgálja ki az ügyet: hívja be azokat az érintetteket – köztük Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnököket, Demszky Gábor korábbi főpolgármestert, illetve helyettesét, Horváth Csabát és Gy. Németh Erzsébetet – akiknek befolyásuk volt abban az időben, és akik tudhattak azokról a folyamatokról, amelyek minden idők legnagyobb korrupciós botrányához vezettek Magyarországon.

 

Bánki Erik hozzátette, mivel az ügyben nyomozás folyik, a parlament nem állíthat fel vizsgálóbizottságot, ám annak semmi akadálya, hogy a gazdasági bizottság az első parlamenti üléshéten behívja az érintett szereplőket és megpróbáljon választ kapni rá, hogyan történhetett mindez, miért nem tettek semmit annak érdekében, hogy ez egy tiszta, átlátható beruházás legyen.

 

Annyit már lehet tudni, hogy Demszky Gábor ügyvédet fogadott, ez mutatja, hogy az érintettség nem is lehet kérdés – húzta alá a gazdasági bizottság elnöke.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés