Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 87 vendég böngészi
Komoly politikai küzdelem várható Nyomtatás E-mail
2017. február 13.

 

Komoly politikai küzdelmek, nagy viták várhatóak az Országgyűlés tavaszi ülésszakán, miközben felerősödik a politikai vita Magyarország és Brüsszel között is - mondta a Fidesz frakcióvezetője, vasárnap.

 

Kósa Lajos debreceni sajtótájékoztatóján közölte az egyik ilyen terület az adópolitika lesz: Magyarország kormánya ugyanis az adócsökkentési politikában hisz, miközben számos tagállam Brüsszelben az egységes adópolitikáért lobbizik, és e küzdelemben a kormánypártok nem számíthatnak a hazai ellenzék támogatására sem.

 

Megjegyezte: nem az áfáról, hanem a gazdasági szervezetek tevékenységére vonatkozó adókról van szó, amelyek a költségvetés tárgyalásakor kerülnek napirendre. "Magyarország versenyképességét a csökkenő adókkal lehet növelni", emiatt sem fogadják el a brüsszeli közös adópolitika tervét - közölte a kormánypárti politikus.

 

A Fidesz frakcióvezetője a nagy vitákat kiváltó kérdések közé sorolta továbbá a foglalkoztatáspolitikát, a migráció ügyét,és - az energiaárak megállapításának jogát illetően - a rezsicsökkentés megvédését.

 

A foglalkoztatáspolitikával összefüggésben megemlítette, hogy 2010-től 700 ezer új munkahely jött létre az országban, ezek 80 százaléka piaci munkahely.

 

Magyarország kormánya különböző foglalkoztatáspolitikai eszközökkel támogatja a munkahelyteremtést, amit Brüsszelből folyamatosan támadnak - jelezte Kósa Lajos, ezek közé sorolva a vállalatok közvetlen munkaerő-bővítési támogatását, a szövetkezeti - köztük a diákszövetkezeti - foglalkoztatási formát, vagy a nyugat-európainál lényegesen rugalmasabb munkaerő-kölcsönzést. Ugyanakkor kulcskérdésnek nevezte a teljes foglalkoztatottságot, ennek érdekében folyamatosan tárgyalnak Brüsszellel, de - mint mondta - az ellenzéki pártok támogatására ebben sem számíthatnak.

 

"Nagy küzdelemre" számít Brüsszellel a Fidesz frakcióvezetője a migrációs kérdésekben is, terveik szerint ugyanis a jövőben a menedékkérelmek jogerős elbírálásáig a migránsok nem hagyhatják majd el a határnál lévő hotspotokat.

 

Felidézte, hogy amíg érvényben volt Magyarországon a menekültügyi fogva tartás intézménye, évente 2-3 ezer migráns érkezett, majd amikor az Európai Unió (EU) nyomására ezt megszüntették, azonnal 18, majd 40, végül 200 ezerre emelkedett az évente érkezők száma.

 

E kapcsán hangsúlyozta, hogy nemzetközi szervezetek külföldi forrásokkal támogatnak olyan "álcivil szervezeteket", amelyek migránsokkal akarják elárasztani Európát.

 

A tavaszi ülésszakon erről is nagy vita várható, de annyit legalább meg kell tudni, hogy kitől és milyen célra kapják a pénzt ezek a szerveződések - hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője. Egyúttal kitért arra is, ha az EU elveszi a tagállamoktól az energiaárak megállapítási jogát, az "megöli a rezsicsökkentést".

 

"A magyar fogyasztókat csak a magyar állam tudja megvédeni" mondta, hozzátéve, hogy e területen is ellenállnak Brüsszelnek, és megvédik Magyarország érdekeit.

 

Kósa Lajos megemlítette a közelgő államfőválasztást is. Mint mondta: amikor a szocialisták idején többes jelölés volt, akkor az államfőjelöltek nem szólalhattak meg a parlamentben. A Fidesz vezette kormány esetében nem ez a helyzet: ha lesz az ellenzéknek jelöltje, ugyanolyan keretek között szólalhat fel az Országgyűlésben, mint Áder János, akit a Fidesz támogat - közölte.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés