Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
A Fidesz a legfőbb ügyésztől kér tájékoztatást a 4-es metró ügyében | videó Nyomtatás E-mail
2017. február 13.

 

Kucsák László írásbeli kérdéssel fordul a legfőbb ügyészhez a 4-es metró beruházáshoz köthető visszaélésekkel kapcsolatban.

 

Erről a Fidesz-KDNP-s képviselő szombati sajtótájékoztatóján számolt be, melyet Hollik Istvánnal közösen tartott.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kucsák László országgyűlési képviselő kifejtette: a nyilvánosságra hozott OLAF-jelentés alapján mindenki számára kiderül, hogy a felelősség egyértelműen a Demszky-féle MSZP-SZDSZ-es városvezetést és a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokat terheli.

 

Mint mondta: a metródossziéból kiderült, hogy az akkori városvezetésben nyílt titok volt, hogy egy magas beosztású vezető az egyik konzorciumtól 40 százalékos kenőpénzt követelt, mely nyomán a munkálatok hosszú ideig álltak.

 

Fontos megtudnunk, hogy kik hordták szét a metrópénzt, főleg annak fényében, hogy a dokumentum szerint tiltott pártfinanszírozás is megvalósulhatott, és a pénzek egy része az MSZP pártkasszájába vándorolhattak, így az MSZP korábbi pártpénztárnokához is vezethetnek szálak – emelte ki a képviselő.

 

Egyúttal bejelentette, írásbeli kérdéssel fordul a legfőbb ügyészhez azért, hogy kiderüljön, kik szerepelnek a metródossziéban, kik ellen folyik nyomozati cselekmény, kik hordhatták szét a metrópénzt és hol landolhattak ezek az összegek.

 

Kucsák László arról is beszámolt, hogy a fővárosi közgyűlésben vizsgálóbizottságot alakítanak, a parlamentben pedig a gazdasági bizottság fog foglalkozni az üggyel, ezzel is segítve, hogy az ügy részletei minél hamarabb kiderüljenek.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés