Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 91 vendég böngészi
„Újpestnek lelke van” Nyomtatás E-mail
2017. február 15.

 

Február elsejétől új alpolgármesterrel erősödött városunk önkormányzatának „csapata”. Dr. Zsigmond Barna Pál az eskütétel után egyből munkába is állt. Újpestről, családról, feladatokról és célokról beszélgettünk.

 

A város közössége nem idegen sem az ön, sem a családja számára. A feladat azonban mégis új. Mit lehet tudni újpesti múltjáról, illetve mi az, ami ismét ide vonzotta?

Több mint húsz éve élek Újpesten, itt találtam otthonra, itt kezdtük el az életet a feleségemmel. Öt fiam van, mind az öten született újpestiek, lila a vérük. Az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen végeztem el a jogi kart, aztán a közigazgatásban és a magánszférában is eltöltöttem néhány évet. Az elmúlt hat évben pedig Csíkszeredában voltam Magyarország főkonzulja.

 

 

Júniusban Csíkszeredán volt egy jótékonysági focitorna, ahol még főkonzulként képviselte Magyarországot. Újpesten kiemelkedően fontos szerepet kap a mozgás és az utánpótlás-nevelés. Az ön életében milyen szerepet játszik a sport?

Számomra is rendkívül fontos. Két fő hobbim a hoki és a foci. Nyolc éve vagyok az elnöke UTE jégkorongszakosztályának. Természetesen a gyerekeim is sportolnak. A három nagyobbik fiam komolyan hokizik, a negyedik gyermekem focizik, a legkisebb fiam pedig ötéves, neki még az oviba járás a sport. Örömmel tölt el, hogy Újpest ilyen sportos város és közösen lehetünk erre nagyon büszkék.

 

Azt hiszem, akkor idevág a kérdés: mit gondol az újpesti közösségről?

Újpestet nagyon hamar megszerettük, igazi otthonra leltünk. Ebben a városban létezik egyfajta lokálpatriotizmus, egyfajta közösség. Örömmel tapasztaltam, hogy bár a nagy Budapestnek közigazgatásilag része a város, de Újpestnek lelke van. Létezik az úgynevezett újpesti szellem, attitűd, gondolkodásmód, amely összetart, és amire lehet építeni. Ennek nagyon fontos alappillére az Újpesti Torna Egylet, ami országhatárokon túl is ismertté teszi a várost, ha úgy tetszik, zászlóshajó.

 

A közösség, a sport segíthet a beilleszkedésben, illetve visszailleszkedni is a családnak. A gyerekek hogy viselik a változást?

A gyerekek mindig könnyebben alkalmazkodnak. Ha van egy otthon, ahova haza tudnak menni, akkor minden, ami az otthon körül van, egyszerűbben felfogható és feldolgozható. Újpestre ők is hazajárnak. A jelenlegi házunk már akkor is megvolt, mikor elmentünk külszolgálatra. Ez mindenképpen segítette az ő visszailleszkedésüket. Az iskola és a sport is nagyon fontos szerepet játszott ebben.

 

Ötgyermekes apukaként hogyan tudja összeegyeztetni a munkában betöltött szerepet a családapa szerepével?

Ez nagyon nehéz. Ha az ember komolyan veszi a munkáját, akkor sokkal kevesebb időt tud tölteni a családjával, mint amit szeretne. A mai világ sajátossága, hogy nagyon sokat kell dolgozni és ez mindig egyfajta egyeztetést jelent. Az ember igyekszik összehangolni az élet különböző dimenzióit, aminek része a család, a feladatok és a munka is.

 

Újpesten most milyen feladatok elé néz? Milyen területekért fog felelni, illetve hol találkozhatnak majd önnel az újpestiek?

Remélem, minél többször találkozhatunk majd. Örömmel állok az újpestiek rendelkezésére. Elsősorban az Európai Uniós ügyek és fejlesztési források, valamint a kormányzati fejlesztési források vonatkozásában képviselem majd a város érdekeit. Ezen felül nemzetközi és bizonyos városfejlesztési ügyek is kerültek hozzám.

 

Dr. Zsigmond Barna Pál jogász végzettségű szakember, több évet dolgozott a közigazgatásban és az üzleti életben. 2011-től, hat éven át volt Magyarország csíkszeredai főkonzulja. Az új alpolgármester nős, öt gyermeke van. Elnökségi tagja a Magyar Jégkorong Szövetségnek, és elnöke az UTE jégkorongszakosztályának.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés