Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Újpesti terep a bizonyításra Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 27.


Különböző erők összefogására helyezi a hangsúlyt Wintermantel Zsolt, akit újpesti civilek is támogatnak a polgármesteri választáson. Számos fejlesztést tervez a kerületben, így a Duna-part megnyitását, új egészségügyi intézményeket, az uszoda visszaállítását és egy családi parkot is.


Wintermantel Zsolt


– Milyen elemekre építi kampányát?

– Áprilisban Magyarország történelmi változást vitt véghez. Példátlan méretű összefogással lezártunk egy korszakot, és kifejeztük itt, Újpesten is, hogy együttműködést akarunk. Le kell zárnunk a terméketlen politikai viták idejét, és széles összefogással új lendületet kell adni Újpest fejlődésének. Nagy változások előtt áll az ország, s Újpest is, éppen az idén ünnepelve alapításának 170. évfordulóját. Ez remek alkalom, hogy visszanézzünk a történelemben, és tanuljunk elődeink tetteiből. Újpest rendkívül dinamikus fejlődését, legnagyobb sikereit akkor tudta elérni, amikor az újpestiek, arisztokraták, polgárok, munkások összefogtak egy közös cél érdekében. Így válhatott Újpest ipari központtá, majd várossá.


– Mit tapasztalt eddig ellenfelei részéről a kampányban?

– A helyi szocialisták súlyosan gyalázkodó, hazug rágalomkampányba kezdtek, amelynek furcsa módon egyik legfőbb célpontja Derce Tamás leköszönő polgármester, a másik célpont pedig jómagam vagyok. Úgy tűnik, a tavasszal súlyos vereséget szenvedett szocialista párt helyi vezetése elveszítette a józan ész mércéjét.


– Miben szenved hiányt Újpest, mi az, amit a következő ciklusban mindenképpen meg szeretne valósítani?

– Kerületünknek egyedülálló adottsága a méltatlanul elhanyagolt Duna-part, amely ma jóformán semmit sem kínál az embereknek. Vissza kell adnunk az újpestieknek a Duna-partot, hogy használhassák. Számomra az is fontos, hogy gyermekeink ismét a saját uszodánkban tanuljanak meg úszni. A Fidesz egy pillanatig sem fogadta el, hogy a főváros szocialista–szabaddemokrata vezetése önkényesen bezárta az újpesti uszodát. Ez nem maradhat így, az újpestieknek jár az, hogy saját uszodájuk, fürdőjük legyen – megfizethető áron. Újpest hosszabb távú fejlesztésében nagy hangsúlyt kell helyezni a zöld területek védelmére, korszerű kihasználására, egy egészségesebb, sportosabb, több örömöt nyújtó életforma megteremtése érdekében. Ennek szellemében tervezzük, hogy a fővárosban egyedülálló családi parkot hozunk létre. Újpest jövőképéhez tartozik az is, hogy ismét születhessenek gyerekek itt, ne kelljen ezért más kerületbe, idegen környezetbe menniük a kismamáknak.


– Min kell változtatni?

– Elsőként az egészségügyi ellátás helyzetét szeretném megoldani. A Fidesz és az Együtt Újpestért Összefogás Mozgalom hosszú évek óta küzd azért, hogy az önkormányzat átvegye és felújítsa a szakrendelőt. Ennek eredményeképpen a fővárosi Fidesz-frakció támogatásával már visszaszereztük a szülőotthon, a Jókai utcai gyermekszakrendelő és a Fóti úti tüdőgondozó épületét a fővárostól. Át kell vennünk, és fel kell újítanunk a szakrendelőt – erre kész tervekkel rendelkezünk –, hogy az újpestiek végre méltó körülmények között gyógyulhassanak. Minden követ megmozgatok azért, hogy a kormány által tervezett észak-budapesti új kórház Újpesten épülhessen fel.


A közelmúlt adóssága a Főtér program befejezetlensége is. A Főtér torzó marad, ha a piacot nem újítjuk fel. Ezzel együtt meg kell oldanunk a városközpont parkolási gondjait is.


– Mit lehet megőrizni az elmúlt évtizedek városvezetéséből?

– Az elmúlt húsz évben, a rendszerváltozás óta Derce Tamás irányította polgármesterként Újpestet, aki idén bejelentette visszavonulását. Jómagam az őt támogató Újpestért Egyesület és a Fidesz közös jelöltjeként, Derce Tamás személyes támogatásával indulok a polgármesteri székért. Ennél jobb ajánlást nem tudok elképzelni, s a támogatás azt is jelenti, engem tart képesnek arra, hogy továbbvigyem, folytassam azt a munkát, amelyet ő az elmúlt két évtizedben végzett. Ha elnyerem az újpestiek bizalmát, biztos vagyok benne, nem fogok csalódást okozni.


– Törekszik-e koalícióra?

– Számomra Újpest az első, így együttműködésre törekszem minden józan politikai erővel, mindenkivel, aki Újpestért tenni képes. Már a választásokon is széles alapokon nyugvó összefogással indulok a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltjeként, de indulásomat támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt, a Nemzeti Fórum, a Fidelitas és a Vállalkozók Pártja is. Úgy is mondhatnám, a koalíciót mi már a választások előtt megkötöttük.


– Tervez nagyobb fejlesztést, amelyhez, úgy látja, összejön a pénz?

– A fejlesztési irányok egyértelműek, meg kell találnunk a kapcsolódási pontokat és az együttműködési lehetőségeket. Újpest akkor lehet sikeres, ha jól együtt tud működni a kormánnyal és a fővárossal elsősorban az egészségügyben és a közösségi közlekedésben. A szakrendelő átvétele, az új észak-budapesti kórház megépítése és a 3-as metró meghosszabbítása Káposztásmegyerig, csak összefogással, együttműködéssel valósulhat meg. Ezzel új lendületet adhatunk Újpestnek. De ezért nagyon sokat kell dolgoznunk, ha úgy tetszik, küzdenünk.


– Ha megválasztják, négy év múlva milyen változásokat vehetnek majd észre a kerületben élők?

– Amikor képviselőket választunk, és ez különösen így van az önkormányzati választáson, mindig a közvetlen környezetünkről, életünkről döntünk. Munkahelyekről, óvodákról, iskolákról, kórházakról, lakótelepekről, nyugdíjasházakról, közlekedési járatokról, lakóhelyünk közbiztonságáról. A választás kézzelfogható változásokat hoz. Ezek olykor egészen kicsik, mint egy rendezettebb közterület, park, játszótér, vagy lehetnek olyan nagyszabású beruházások, mint egy teljesen új kórház felépítése. Egyetlen szempontból számítanak csupán: mennyire képesek az itt élők jobb életét szolgálni.(MagyarHírlapOnline - Zsidai Péter)


 

Hozzászólások

 
0 #3 Kalocsainé 2010-10-05 06:39
Mielőtt az ígéreteket kérné számon Emeszpé Tihamér a választást követő első/!!!/ napon, szerintem elő kellene venni minden kifizetési bizonylatot és szerződést a Főtérrel kapcsolatban, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba.
Még ez az öt MSZP-s képviselő is sok Újpesten, ahol előbb burkolják a Főteret, azután szigetelik az önkormányzat alapját.
 
 
0 #2 Mi w an? 2010-10-04 21:37
Tihamér miről beszél? Nincs többség? 14 Fidesz, 5 MSZP, 1 LMP, 1 Jobbik. Szerintem ezt azért nevezhetjük többségnek. Szerencsére ki lettek takarítva a szocik az újpesti önkormányzatból is.
 
 
0 #1 Emeszpé Tihamér 2010-10-04 06:19
Az ígéret szép szó,ha megtartják úgy jó !! Nagy valószinűséggel Az Újpestiek nagyon várják és kiváncsiak, hogy ebből a nagy igéret halmazból,mit fog megvalósitani "Újpest"frissen megválasztott polgármestere..Az hogy a képviselői testületben többségel nem birván, eléggé aggályos lehet a jövőre nézve !!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.