Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 91 vendég böngészi
Márciusban indul a nemzeti konzultáció | videó Nyomtatás E-mail
2017. február 24.

 

Öt nagy kérdésben indít a kormány nemzeti konzultációt tavasszal - közölte Lázár János a 79. Kormányinfón.

 

Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: öt ügyben kérik ki az emberek véleményét; a rezsicsökkentés ügyében, az illegális bevándorlás kérdésében, az adópolitika uniós központosítása kérdéskörében, a munkahelyvédelmi támogatások ügyében, valamint a külföldi forrásból dolgozó szervezetek elszámoltathatósága ügyében.

 

Hangsúlyozta, a következő másfél-két év nagy vitája lesz, ki mondja meg, hogy Magyarországon mennyi legyen az áram ára. Az Európai Bizottság támadás alá vonta a hatósági árszabást – jegyezte meg. Az Európai Bizottság azt szeretné, hogy a cégek mondják meg, hogy mennyi legyen az áram ára, a magyar álláspont viszont az, hogy erről a kérdésről az állami szervezeteknek, hatóságoknak kell dönteniük, melyek az emberek szempontjait is képesek mérlegelni – fejtette ki.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Felhívta a figyelmet arra, ha nem az állam mondta volna meg, hogy mennyi legyen az áram ára Magyarországon, akkor az ma biztosan 30-40 százalékkal drágább lenne. Hozzáfűzte: vannak akik azt gondolják, hogy a jövő sikerének az a feltétele, ha egységes adópolitika legyen az Európai Unióban, ennek érdekében szeretnék az adókivetést bizonyos tekintetben központosítani, egységesíteni.

 

Kiemelte: a magyar gazdaság halál lenne, ha az adópolitikában egy brüsszeli akarat érvényesülne. Ez Magyarország versenyképességét alapjaiban érinti - utalt a tárcavezető a társasági adó vagy más, a magyar állam által biztosított adókedvezményekre.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a silányabb minőségű élelmiszerek ügyében Brüsszel azon az állásponton van, hogy "a szegényebb magyaroknak lehet ócskább dolgokat eladni.” Megemlítette a termékek között a Coca-Colát, a Nesquiket, a Rio Marét, a Nutellát és a Knorrt, amik Ausztriában jobb minőségűek, mint itthon.

 

Lázár János beszámolt arról is, hogy a kormány Pelczné Gáll Ildikót javasolja az Európai Bizottság uniós számvevőszék magyar delegáltjának. Egyúttal megerősítette, hogy nem lesznek felfüggesztve az európai uniós források. Hozzáfűzte: 900 millárd forintnyi pályázat fog megjelenni az elkövetkezendő egy hónapban.

 

A paksi atomerőmű kapcsán Lázár János elmondta, jól haladnak a tárgyalások, amelyek eredménnyel kecsegtetnek.

 

A tárcavezető elmondta, Brüsszelben megbeszéléseket folytattak a Magyarország ellen folyamatban levő kötelezetszegési eljárásokról. Közölte: a magyar gyógyszerészek érdekeit sikerült megvédeni Brüsszelben, valamint esély van arra, hogy a multinacionális cégekkel szemben olyan szabályokat tudjunk hozni, melyeket más európai országokban is alkalmaznak. Kiemelte: Magyarország Brüsszelben azért is harcol, hogy meg tudja védeni a magyar földet.

 

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a héten átadták a Dagály Arénát, és elfogadta a kormány Fürjes Balázs kormánybiztos erről szóló beszámolóját. Kiemelte: bruttó 48 milliárd forintban került a létesítmény megépítése, ez a tervezett költségen belül van.

 

Lázár János elmondta, a kormány jóváhagyta, hogy megkezdődjön a Puskás Stadion építése. A közbeszerzési eljárás lezárult, a kormány bruttó 190 millárd forintot irányzott elő erre a célra – húzta alá.

 

A madárinfluenza károsultjairól szólva a miniszter kijelentette, a kormány a vágóhidakat is kártalanítja mintegy 2,7 milliárd forint értékben.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés