Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi
A jótékonyság hagyománya - Polgári Bál Nyomtatás E-mail
2017. február 27.

 

Tizenegy éve már, hogy minden évben Jótékonysági Polgári Bált rendeznek a Polgár Centrumban. A jeles esemény bevételéből évről évre olyan szervezetet, egyesületet, alapítványt támogatnak a szervezők, amelyek Újpestért, a sport, az egészségügy, a kultúra, a vallás, vagy az oktatás területéért sokat tesznek, tettek.

 

Az első bált 2007-ben a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola támogatására rendezték. Az iskola Újpest első egyházi oktatási intézménye volt a rendszerváltozást követően. Majd a Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola (ma: Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), egy évvel később pedig az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola (ma: Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola) következett a támogatottak sorában.

 

 

Mindkét intézmény több mint száz éves hagyományokat őriz és ápol. 2010-ben az egészségügy került előtérbe. Az 1912-ben alapított újpesti mentőállomás lett a kiválasztott. A rendkívüli helytállásukról ismert mentősök természetesen örömmel vették a támogatás. 2011-ben az akkor 126 éves Újpesti Torna Egylet tornaszakosztályát támogathatták a résztvevők. Az UTE azóta is városunk legnagyobb civil szervezete. 2012-ben az adományozók a Nap utcai Szent József Plébániatemplom orgonavásárlási tervét segíthették. A terv akadály nélkül meg is valósult, összegyűlt a pénz egy új, digitális orgonára.

 

Egy évvel később az újpesti polgárőrszervezetek javára gyűlt a bevétel. Városunkban két polgárőrszervezet, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület, valamint az Újpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület működik. A polgárőrök mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, saját szabadidejüket áldozzák Újpest közösségének javára, és minden alkalommal, a városnapokon, koncerteken, az adventi és a karácsonyi rendezvényeken, sportnapokon professzionálisan teljesítenek szolgálatot, rendszeres éjszakai járőrözést is végeznek.

 

2014-ben március elsejére esett az akkor már nyolcadik Jótékonysági Polgári Bál és az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola számára gyűltek az adományok. Két évvel ezelőtt a már akkor is méltán híres Állatmentő Ligának gyűjthettünk. A befolyt összegből defibrillátort, ultrahangos dopplerkészüléket, illetve gerincsérült állatok szállítására kifejlesztett speciális hordágyat vásárolt a szervezet. 2016-ban a Neogrády László Helytörténeti Gyűjteményre esett a szervezők választása. A döntés legfőbb oka volt, hogy az intézmény otthont ad Újpest múltjának és jelenének egyaránt, bemutatja azt, amitől Újpest az lett, ami. Egy sikeres, szép eredményekkel rendelkező, büszke város. Régi képek, tárgyak, történetek, fontos személyek kapnak otthont a Berda József utca 48. alatt.

 

Az idei, tizenegyedik bál február 25-én 19 órakor kezdődik. A bevételt a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium alapítványának ajánlják fel a szervezők.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés