Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 23 vendég böngészi
A kvótakérdésben Brüsszel nyomást gyakorol Magyarországra | videó Nyomtatás E-mail
2017. március 06.

 

Komoly nyomásgyakorlás érkezik az uniótól Magyarország felé; Brüsszel nem tesz le migránspolitikájáról, amelynek lényege, hogy továbbra is a közösség határain belül oldanák meg az illegális migránsok ügyét - szögezte le Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján.

 

A Fidesz alelnöke kiemelte, Brüsszel továbbra sem tesz le a migrációs politikájáról, így továbbra is az Európai Unión belül képzeli el megoldani az illegális migránsok ügyét. Ezért még attól sem riadnak vissza, hogy a menekülteket és az illegális bevándorlókat ne különböztessék meg, hanem egy kalap alá vegyék.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Németh Szilárd emlékeztetett arra, hogy 2015-ben Magyarországon több, mint 390 ezer migráns gázolt át, ebből 170 ezret regisztráltak. Hozzáfűzte, Angel Merkel német kancellár adatait szerint, 6 millió ember áll készen arra, hogy Európába jöjjön.

 

A kormánypárti politikus elmondta, Brüsszel nem abban látja a megoldást, amiben a magyar kormány, hogy a határainkon állítsuk meg az illegális migránsokat, és ne engedjük be őket Európába.

 

Németh Szilárd felhívta a figyelmet, Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztos szavaira, aki kijelentette, hogy, ha egyes uniós tagállamok nem hajtják végre Brüsszel döntéseit, az az ország szankciókra számíthat. Felidézte, hogy a szétosztás döntéséről Magyarország, Csehország és Románia nemmel szavazott.

 

Németh Szilárd aláhúzta, most már arról szólnak a hírek, hogy egy felső korlát nélküli kötelező betelepítést fog bevezetni Brüsszel. Csak tavaly másfél millió ember érkezett Európába. Hogyha ez megtörténik onnantól kezdve egy magasabb döntéssel korlátlanná tehetik az illegális migránsok szétosztását – fogalmazott, hozzátéve: világossá tettük, hogy ezt nem tartjuk megoldásnak. Már csak azért sem, mert semmilyen dokumentumot nem írtak alá az Európai Unióhoz tartozó államok, amely ezt lehetővé tenné.

 

A Fidesz alelnöke leszögezte, tovább kell erősíteni a határokat, amit Magyarország megtesz. Új, intelligens kerítést épít, határvadászokat képez ki, valamint születőben van egy törvény, mely a jogi határzár megerősítéséről szólhat – hangsúlyozta Németh Szilárd.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés