Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi
Álomszerű találkozó, sajnálatos huliganizmus Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 24.

Bár a legutóbbi UTE-Fradi összecsapásról sokan nem a meccs, hanem az azt megelőző, illetve a stadionban folyó „balhé” miatt beszélnek, magán a találkozón is akadtak emlékezetes mozzanatok. A kezdőrúgást például Derce Tamás polgármester végezte, és – egyértelmű gesztusként – a Fidesz – Újpestért Egyesület közös jelöltjének gurította a labdát. Wintermantel Zsolt egyébként lelkes Újpest-szurkoló, ezért arra kértük, hogy egy drukker szemszögéből elevenítse fel az eseményeket.Kezdőrúgás - Wintermantel Zsolt és Derce Tamás (fotó: ujpest.hu - Réti Zsolt)


– „Hatot rúgtunk a Fradinak, olyan, mint az álom, Tisza Tibor, Rajczi gondoskodtak róla, hogy a labda hatszor essen a hálóba. Kettő-null a félidőben, a végén hat-nulla”, dúdolhatták sokan a szombat esti álomrangadó után. Mert bizony egy sokáig felejthetetlen, álomszerű élménnyel ajándékoztak meg minden újpesti drukkert a lila-fehér kedvencek! – kezdte lelkesen Wintermantel Zsolt. – Simon Krisztián fejjel mutatkozott be a 28. percben, aztán az első félidő lefújása előtt Tisza köszönt be, a harmadikat egy zseniális összjáték után az 56. percben Rajczi vágta, majd öt perccel később Mitrovics rúgott egy szemtelen átemelőset, aztán a 72. percben éppen Rajczi volt jókor jó helyen, pont úgy és pont akkor, hogy az ötödik gólunk landolhasson a zöld-fehéreknél. Aztán, amikor már mindenki visszafelé számolt, a lila-fehér tábor együtt skandálta a,,Jaj szegény Fradi”-t, az otthonülő Újpest-szurkolók meg éppen a pezsgőt emelték ki a hűtőből, akkor Tisza tette kereké az élményt egy mandineres találattal!


A polgármesterjelölt szerint a meccs még sokáig foglalkoztatja majd a szurkolókat és a közvéleményt:– A leglelkesebbek naponta nézik vissza a neten a találkozóról készült videókat, ereklyék lesznek a belépőjegyből és a másnapi sportújságból, az idősebbek a régi legendákról mesélnek, akik eddig a legnagyobb győzelmet aratták az ősi rivális ellen. Igaz ugyan, hogy a találkozó előtt és alatt a stadionon kívül és stadionban egyaránt történtek sajnálatos események, amelyeket a rendőrségnek és a labdarúgó szövetségnek egyaránt ki kell vizsgálnia, de nem szabad hagyni, hogy mindez elhomályosítsa ezt a nagyszerű diadalt. A fanatikus drukkerek, a kemény mag részéről tapasztalt agresszió és rendbontás elfogadhatatlan – amellett, hogy sportszerűtlen is! –, ám a játékosok igazán remekül küzdöttek. Köszönjük az élményt. Hajrá, Újpest, hajrá, lilák!(HelyiTémaOnline)


 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.