Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég böngészi
Államfőválasztás: Majtényi László Soros jelöltje | videó Nyomtatás E-mail
2017. március 08.

 

Teljesen nyilvánvaló, hogy Majtényi László Soros György jelöltje - mondta Kósa Lajos keddi sajtótájékoztatóján.

 

Mint ismert: Majtényi László volt ombudsman formálisan a baloldali pártok jelöltje a március 13-án esedékes államfőválasztáson.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kósa Lajos a Frakcióinfón elmondta: a Soros-alapítvány támogatásával jött létre a Majtényi László vezette Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, amit személyesen is több alkalommal támogatott Soros György. Az intézet alapításakor is azt mondták, azt azért hozza létre az amerikai üzletember, hogy ezen keresztül befolyásolja a magyar közéletet – jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője.

 

Kérdésre válaszolva Kósa Lajos kijelentette: egyszerűbb, ha a feladóval beszélünk, tehát Soros Györgyöt szívesen várjuk a Fidesz frakcióülésére, sokkal egyszerűbb, ha vele beszéljük meg, mi a szándéka Magyarországgal, mintha Majtényi közvetítését kérjük ehhez.

 

A frakcióvezető kitért arra is, köztársaságielnök-jelöltet március 10-én 10 óráig lehet ajánlani, ehhez 40 képviselő támogatása kell.

 

Tekintettel arra, hogy a Fidesz és a KDNP frakcióinak 131 tagja kedden aláírta, hogy Áder Jánost jelölik köztársasági elnöknek, így a parlamenti matematika szerint legfeljebb két jelölt lehet a választáson - közölte.

 

Egyúttal megjegyezte: ha valóban kettős jelölés lesz, akkor arra tesznek javaslatot, hogy mindkét jelölt beszélhessen az Országgyűlés előtt 15-15 percben.

 

Egy kérdésre válaszolva a kormánypárti politikus megerősítette: az ellenzék jelöltje is megkapja a lehetőséget, hogy beszélhessen a Ház előtt. Ennek kapcsán emlékezetett: amikor a Fidesz adta a parlamenti többséget, és két jelölt volt a köztársasági elnöki posztra, beszélhetett az ellenzék jelöltje is. Amikor több jelölt volt és a szocialisták adták a parlamenti többséget, nem kapott szót az ellenzéki jelölt – fűzte hozzá.

 

Példaként említette a Göncz Árpád és Mádl Ferenc, majd a Szili Katalin és Sólyom László közötti választás idején történteket. „Akkor a hallgatás volt a sorsa az ellenzéki jelölteknek” – jegyezte meg.

 

A jelöltek beszéde után vita nélkül kerül sor a választásra, az első fordulóban az összes képviselő kétharmada, a második fordulóban pedig a legtöbb érvényes szavazatot kapó jelölt lesz a köztársasági elnök. Ez azt is jelenti, hogy mivel a Fidesz és a KDNP 131 képviselője Áder János mellett tette le voksát, a második fordulóban majdnem biztos, hogy Áder János kap bizalmat - közölte.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés