Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 87 vendég böngészi
Elfogadta a Ház a jogi határzár szigorítását | videó Nyomtatás E-mail
2017. március 08.

 

A parlament kedden elfogadta a határőrizeti területen lefolytatott eljárások szigorítását – jelentette be Halász János a keddi Frakcióinfón.

 

A Fidesz-frakció szóvivője Kósa Lajossal közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján kifejtette: az úgynevezett jogi határzár szigorításának célja, hogy tranzitzónát jelöl ki a migránsok részére, és ezentúl a menedékjog iránti kérelem kizárólag itt nyújtható be.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Elmondta azt is, hogy itt kell megvárni az eljárás végét, azonban a tranzitzóna Szerbia felé nyitott, tehát abba az irányba bármikor távozhat, aki kérelmet nyújtott be.

 

Az eljárás fontos részeként említette, hogy a hatálybalépést követően az ország területén illegálisan tartózkodó személyeket nemcsak a határon lévő 8 kilométeres sávból lehet visszaszállítani a tranzitzónába, hanem az ország teljes területéről.

 

Ez a szabályozás csak a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején alkalmazható – szögezte le Halász János. „Javaslatunk fő célja, hogy megvédjük a magyar embereket, megvédjük Európát” – emelte ki, hozzátéve: a szavazati arány mutatja, hogy volt a parlamentben 28 képviselő, aki nem a magyar emberek biztonságára szavazott, hanem a migránsok mellé állt.

 

Minden bizonnyal lesz jogvitája Magyarországnak az Európai Unióval a határőrizeti területen lefolytatott eljárások szigorításáról szóló törvénymódosításról, de állunk elébe - reagált Kósa Lajos a témában feltett kérdésre. Mint mondta: a kormánypártok szerint az elfogadott szabályozás megfelel az uniós jognak, a dublini előírásoknak és a szabályozással eleget tesznek Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek.

 

A módosítások nyomán az ország belsejében található menekülttáborok kapacitását csökkentik, de nem lehet azokat bezárni.

 

Az ország szomszédságában polgárháború van, és bármikor lehet arra számítani, hogy menekültek érkeznek, az ő ellátásukról pedig gondoskodni kell – közölte a frakcióvezető egy másik felvetésre.

 

Arra a hírre reagálva, hogy magyar határőrök bántalmaznák a menekülteket, kiemelte: az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága meg fogja vizsgálni a kérdést.

 

Ugyanakkor emlékeztettt arra, hogy 2013 nyara óta több tucat feljelentés és beszámoló tárgyalta, hogy a magyar határt védők nem megfelelően járnak el, de eddig mindegyik „hazugságnak, aljas rágalomnak bizonyult”, ezért Kósa Lajos úgy véli, hogy ez a mostani hír is megalapozatlan.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés