Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 111 vendég böngészi
Elismerések március 15-e alkalmából Nyomtatás E-mail
2017. március 16.

 

Bertalan Tivadart, újpesti látványtervezőt, festő- és grafikusművészt, írót Kossuth-díjjal, dr. Kőrös Andrást, az Újpesti Közművelődési Kör ügyvivőjét a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetéssel, dr. Sipos Lajost, az Újpesti Közművelődési Kör tiszteletbeli ügyvivőjét, irodalomtörténészt, szerkesztőt, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagját pedig József Attila-díjjal jutalmazták.

 

Bertalan Tivadart, Újpest közéletének aktív résztvevőjét és formálóját Magyarország egyetlen „öt az egyben” művészének tartják: több mint száz magyar és külföldi játékfilm látványmestere, díszlettervezője, art direktora, továbbá táblaképek, grafikák, könyvművészeti munkák, kiállítások, „egyszemélyes” könyvek, borítók, kötéstervek, tipográfiák, szövegek és illusztrációk alkotója. Együtt dolgozott többek között Várkonyi Zoltánnal, Jancsó Miklóssal, Woody Allennel. Ez a teljesítmény már önmagában is kiemelné Bertalan Tivadart az alkotók közül. De ez számára csupán háttér, bevezetés, hiszen ő elsősorban képzőművész, festő, grafikus, miközben kötetei jelzik, az írást sem mellékes elfoglaltságnak tartja.

 

Dr. Kőrös András, az Újpesti Közművelődési Kör ügyvivője, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának címzetes egyetemi docense, a Nemzetközi Családjogi Társaság tagja. A családjog szakértőjeként végzett tudományos és kutatói munkája, valamint a polgári perrendtartásról szóló törvény kodifikációja során végzett tevékenysége elismeréseként jutalmazták.

 

Dr. Sipos Lajos, az Újpesti Közművelődési Kör tiszteletbeli ügyvivője, irodalomtörténész, szerkesztő, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés