Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 87 vendég böngészi
Wintermantel Zsolt felkészülten vállalja a megmérettetést Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 30.

Önálló uszoda építése, a piac rendbetétele, a Duna-part arculatának megváltoztatása – ezeket tartja Wintermantel Zsolt igazán sürgős feladatnak. Interjúnkban a Fidesz és az Újpestért Egyesület közös polgármesterjelöltje nem csak terveiről beszélt, de arról is, mit jelent számára Derce Tamás támogatása.


– Október 3-án végre eljön a nagy nap. Milyen várakozásokkal tekint rá?

– Egyfelől büszke vagyok arra, hogy Derce Tamás, Újpest húsz év után leköszönő polgármestere támogatja a megválasztásomat. Ennél jobb ajánlást el sem tudok képzelni! Másfelől persze tisztában vagyok a feladat súlyával. Tudom, hogy nagyok az elvárások, de szeretem a kihívásokat. Hitem szerint Újpest az előttünk álló időszak nyertese lehet.


– Hogyan látja, milyen feladatokat kell sürgősen elvégezni, és milyen eszközök állnak rendelkezésre?

– Elsőként az egészségügyi ellátás helyzetét szeretnénk megoldani. A Fidesz és az Együtt Újpestért Összefogás Mozgalom hosszú évek óta küzd azért, hogy az újpesti önkormányzat átvegye és felújítsa a szakrendelőt. Már vannak eredményeink: a fővárosi Fidesz-frakció támogatásával visszaszereztük a szülőotthon, a Jókai utcai gyermekszakrendelő és a Fóti úti tüdőgondozó épületét a fővárostól. De továbbmegyek: minden követ meg fogok mozgatni azért, hogy a kormány által tervezett észak-budapesti új kórház Újpesten épülhessen meg. Ezzel évtizedes gondokat tudnánk megoldani.


– A közelmúltban a Főteret és környékét is többször emlegette.

– A Főtér program ugyanis befejezetlen. A tér csupán torzó marad, ha a piacot és az úgynevezett sárga keramitos parkolót nem tesszük rendbe. Ezért szeretném, ha mihamarabb megújulhatna a piac épülete és tágabb környezete, és nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ezzel együtt meg kell oldanunk a tágabb városközpont parkolási gondjait is. A gyalogosoknak lassan evickél­niük kell az autók között.


– Holott másutt is evickélhetnének. Mondjuk egy uszoda vizében…

– Úgy van! Számomra az is fontos, hogy gyermekeink ismét a saját uszodánkban tanuljanak meg úszni. A Fidesz egy pillanatig sem fogadta el, hogy a főváros szocialista vezetése bezárta az újpesti uszodát. Ez nem maradhat így, az ittenieknek jár az, hogy saját uszodájuk, fürdőjük legyen – méghozzá megfizethető áron.


– Melyek a távlati tervei?

– A város hosszabb távú fejlesztésében – a zöldterületek védelmével és korszerű kihasználásával együtt – nagy hangsúlyt kell helyezni egy egészségesebb, sportosabb, több örömöt nyújtó életforma megteremtésére. Ennek szellemében tervezzük, hogy a fővárosban egyedülálló családi parkot hozunk létre. Újpest jövőképéhez tartozik az is, hogy újra születhessenek gyerekek itt, Újpesten, és ne kelljen ezért más kerületbe, idegen környezetbe menni a kismamáknak. Újpestnek egyedülálló adottsága a jelenleg méltatlanul elhanyagolt Duna-part. Vissza kell adnunk az újpestieknek azt a helyet, hogy használhassák, hogy élvezhessék!


– Ahogy hallgatom, bőven akad majd tennivalója.

– De széles összefogással mindez megvalósítható! Az ország – nyolc év lejtmenet után – végre elindult a változás útján! Újpestnek is csatlakoznia kell! Ehhez kérem minden újpesti támogató szavazatát október 3-án, amikor is négy szavazólapot tölthet ki minden voksoló. Én azt mondom, mind a négy x-et a Fidesz mellé érdemes behúzni!(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.