Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég böngészi
Vegyenek részt minél többen a nemzeti konzultáción! | videó Nyomtatás E-mail
2017. április 05.

 

Öt nagy kérdésben nemzeti konzultációt kezdeményezett a kormány; a rezsivel kapcsolatos szabályozás állami hatáskörben tartása ügyében, az illegális bevándorlás kérdésében, a társadalmi szervezetek átláthatóságának kérdésében valamint a munkahelyteremtés és az adócsökkentés ügyében.

 

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfői napirend előtti felszólalásában elmondta: tudjuk azt, hogy ezek a kérdések Magyarország mindennapjait jelentősen határozzák meg. Sok kérdésben kellett komoly küzdelmet folytatnunk azért, hogy előrébb léphessünk.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Részben azért, hogy a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégekkel szemben a kormány a szabályozási jogosultságát érvényesíteni tudja, részben pedig azért, hogy ezek a hatáskörök egyáltalán a tagállamoknál maradhassanak – fogalmazott.

 

Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unióban egy bizottsági javaslat már született, mely az áram ára tekintetében a hatósági ármegállapítás jogát elvenné a tagállamoktól, és uniós hatáskörbe helyezné. Hozzátette: ezzel a lépéssel a rezsicsökkentés lehetőségét a bizottság ellehetetlenítené. A Fidesz alelnöke aláhúzta: ahhoz, hogy a rezsicsökkentés feltétele megmaradjon a magyar kormány és az Országgyűlés kezében, ahhoz ez ellen a javaslat ellen egységesen fel kell lépni, ezért arra kérjük valamennyi képviselőcsoport tagjait és a magyar állampolgárokat, hogy szólaljanak fel ebben az ügyben.

 

Támogassák a kormány azon törekvését, hogy legyen lehetősége arra, hogy hatósági árral állapítsa meg a rezsiárakat, köztük az áram árát – hangsúlyozta.

 

Gulyás Gergely a társadalmi szervezetek átláthatóságával kapcsolatban kijelentette: mi semmi mást nem követelünk, csak és kizárólag átláthatóságot – emelte ki, hozzáfűzve, azt szeretnénk, hogy az átláthatóság minden külföldről támogatott szervezetre kiterjedne.

 

A fideszes politikus szólt a strasbourgi bíróság Magyarországot érintő legutóbbi döntéséről is. Kiemelte: ez nem az Emberi Jogok Európai Egyezményének egyébként helyes szövegét alkalmazza, hanem ennek továbbfejlesztéseként az embertelen bánásmód részének tekintenek olyan jogokat is, amelyeket senki senkinek nem biztosított és nem is kíván biztosítani – húzta alá Gulyás Gergely.

 

Dömötör Csaba úgy reagált: az elhibázott bevándorláspolitikát jellemzi az elhibázott strasbourgi bíróság ítélet is. Szerinte a nemzeti konzultációs részvétel kiállás az ország függetlensége mellett.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés