Névnap

Ma 2018. április 20., péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 106 vendég böngészi
Soros emberei a migránsbiznisz mindkét végén ott vannak | videó Nyomtatás E-mail
2017. április 10.

 

Sajó András annak a Magyar Helsinki Bizottságnak a tiszteletbeli elnöke is, amely a bangladesi migránsok ügyét képviselte az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt – jelentette ki Hollik István.

 

A Fidesz-KDNP-s képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságában is ott ül Soros embere, ugyanis Sajó András, a bíróság elnökhelyettese és bírója egyúttal a Soros-egyetem alapító dékánja is. Hozzátette: a bírót egyébként még a Gyurcsány-kormány delegálta a testületbe.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hollik István közölte: a két bangladesi migráns ügyében hozott ítéletet jegyző bírák között is megtalálható Sajó András neve. A kormánypárti képviselő szerint külön pikantériát ad az ügynek az, hogy a strasbourgi bíró egyébként annak a Magyar Helsinki Bizottságnak a tiszteletbeli elnöke is, amely a bangladesi migránsok ügyét képviselte az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt.

 

„Így épül fel a migránsbiznisz, Soroshoz köthető szervezetek a migránsok nevében beperlik a magyar államot egy olyan bíróságon, ahol szintén Soros emberei ülnek” – fogalmazott a Fidesz-KDNP-s képviselő.

 

Hollik István szerint ez egy egészen elképesztő és felháborító rendszer, ami mindenről, csak nem az igazságszolgáltatásról és az emberi jogokról – pláne nem a magyar, illetve európai emberek jogairól és érdekeiről -, szól.

 

A kormánypárti politikus tájékoztatott arról is, hogy Sajó András fogadja be és készíti elő a magyar ügyeket a bíróságon.

 

Ennek kapcsán felidézte azt is, hogy Sajó András számos esetben a magyar érdekek ellen ítélt strasbourgi bíróként. Példaként felidézte a 2008-as vörös csillag viselése ügyében indított pert, illetve a Hagyó Miklósnak, Hunvald Györgynek megítélt kártérítéseket.

 

Egyértelmű tehát, hogy Soros és emberei egy multikulturális, migránsokkal teli, föderatív Európát akarnak, ezért támadják azokat, akik a hagyományaira és a nemzetállamokra épülő Európában akarnak élni – mutatott rá Hollik István, hangsúlyozva, hogy a magyarok erős Európában érdekeltek.

 

Hollik István a Soros-egyetemért rendezett vasárnapi tüntetést érintő kérdésre reagálva kifejtette: Magyarország egy demokrácia és jogállam, ahol mindenki elmondhatja a véleményét. A Magyarországon működő külföldi egyetemkkel kapcsolatban átláthatóságot szeretnénk -közölte, példaként a cseh modelt említve, ahol a külföldi egyetemek működését szintén államközi szerződéshez kötik.

 

"Akik ma a tanszabadságot féltik, illetve a Soros-egyetem bezárása miatt aggódnak megnyugodhatnak, hiszen a tanszabadságot senki sem akarja korlátozni" - fogalamzott, hozzátéve: a kormány nyitottan és jószándékkal áll a tárgyalások elé.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés