Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég böngészi
A munkahelyteremtő támogatások védelmét is segíti a nemzeti konzultáció | videó Nyomtatás E-mail
2017. április 12.

 

A munkahelyteremtő támogatások védelmét is segíti a nemzeti konzultáció, mivel Brüsszel a versenysemlegességre hivatkozva többek között a vállalati beruházási programot is támadhatja - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón.

 

Hangsúlyozta, hogy a nemzeti konzultáció minden kérdése mögött a nemzeti önrendelkezés joga áll, ezért egyértelmű válaszokra van szükség a támadások kivédéséhez. Az államtitkár szerint a támadások a foglalkoztatást segítő kormányzati intézkedéseket - a közfoglalkoztatást, a munkahelyvédelmi akciót és a nagyvállalati beruházási programot - is érinthetik.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Cseresnyés Péter kiemelte, hogy a munkahelyteremtő programok sikeresek: az utóbbi években 700 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, kétharmaduk az egyre több szakembert igénylő versenyszférában helyezkedett el. Hozzátette, hogy a közfoglalkoztatás megítélése sokat javult, mivel mára egyértelművé vált, hogy segély helyett munkával ad megélhetést és segíthet továbblépni az elsődleges munkaerőpiacra.

 

A járulékcsökkentést biztosító munkahelyvédelmi akció a foglalkoztatáspolitikai szempontból hátrányban lévők - többek között a pályakezdők, idősek, kisgyermeket nevelők - százezreinek segített elhelyezkedni.

 

A két éve indult vállalati beruházási program pedig csaknem 1500 munkahelyet teremtett azzal, hogy támogatja a cégek technológiai fejlesztéseit és a hatékonyság növelését - sorolta. Az államtitkár figyelmeztetett arra is, hogy a nemzeti konzultáció nem csupán a munkavállalók, hanem a vállalkozások védelmét is szolgálja, hiszen a magyar cégek versenyhátrányát sokszor csak állami támogatással lehet ellensúlyozni.

 

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta, hogy a kormány hamarosan programot indít a közfoglalkoztatottak számára, ennek köszönhetően több tízezren léphetnek át az elsődleges munkaerőpiacra.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés