Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 50 vendég böngészi
Több munkahely, jobb ellátás Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 30.

A választások után mihamarabb meg kell kezdeni a felnőttszakrendelő felújítását – húzta alá Nagy István. A városvezető – aki az új képviselő-testület felállásáig alpolgármesterként egyedül intézi a IV. kerület ügyeit – Újpest élhetőbbé, zöld várossá tételét, a panelprogram folytatását és a foglalkoztatás bővítését tartja a legfontosabbnak.


– Reményeink szerint belátható időn belül újpesti kézbe kerül az újpesti szakrendelő. Az önkormányzati választások után megkezdődhet az épületének a felújítása. Így a gyermek­szakrendelő és -fogászat után a felnőttellátás is korszerűbbé válhat Újpesten – mondta lapunknak.


Az alpolgármester parlamenti képviselőként is fontosnak nevezte a Károlyi Sándor Kórház fejlesztését, amire reményt ad, hogy a kormány elkezdte a kórházak anyagi konszolidálását. – Bízom abban, hogy a következő négy éven belül Észak-Pesten, lehetőleg Újpesten egy új, korszerű kórház építése kezdődhet meg!


Az Újpest zöld várossá tételével kapcsolatban kidolgozott tervekről megjegyezte: elengedhetetlen a panelprogram folytatása. – Ezen belül olyan energiatakarékos megoldásokat szükséges támogatni, amelyek nemcsak melegebbé teszik a lakásokat, de kímélik a panelben lakók pénztárcáját is – mutatott rá. Ugyancsak a megoldandó feladatok közé sorolta, hogy – a kormánnyal együttműködve – rendezzék a devizahitelesek problémáit.


Nagy István szerint az új ciklusban legalább ezer fővel kell majd bővíteni Újpesten a foglalkoztatottak számát. – Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni a közfoglalkoztatás szinten tartásáról, sőt bővítéséről sem – mondta, hozzátéve: szintén kulcskérdés a bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítése, hiszen fontos, hogy amíg a szülők dolgoznak, gyermekeik megfelelő helyen legyenek.(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Kántor M.Júlia 2010-11-30 15:32
Kedves Wintermantel Zsolt!
Arra szeretnénk Önt kérni,mi Izzó lakótelepi anyukák, legyen kedves elérhetővé tenni mindannyiunk gyermeke/ei számára a Dalos óvodát!!! Többen akik körzetesek azért nem tudták/tudják igénybe venni,mert önk-i fenntartás mellet is 8000ft-a dija/hó.S ez alapdíj... A környéken,számt alan szülő nem tudta elfogadni ezt a havi kötelezettséget ,ennél fogva az Óceán,ÁMK,Leini nger,sőt volt aki a Nyár utcába hordja gyermekét!Nem vagyunk milliomosok,min d deviza hiteles szülők vagyunk,anyagi gondokkal! Jelenleg úgy néz ki a dolog hogy csak a jómódú szülők tudják vállalni e díjszabást,mely mást oviban nincs,foglalkoz ásokkal és kirándulásokkal együttvéve sem! Kérem tegye lehetővé és elérhetővé minden körzetben élő gyermek számára hogy abba az intézménybe járhasson ahová tartozik,és ne anyagi okok miatt kelljen más intézményt választani!

Tisztelettel:Ká ntor M. Júlia
 
 
0 #1 Poórné Évi 2010-10-01 16:27
Tisztelt Nagy István úr!

Mélyen egyet értek Önnel, Önökkel az új munkahelyekkel kapcsolatosan. Sajnos magam is munkanélküli lettem,és igen nehéz ma a munkaerő piacon elhelyezkedni.Sajnos úgy látom,hogy aki elmúlt 50 éves mint én is, egyszerűen esélye sincs munkát vállalni. Pedig még ez a korosztály tud és akar dolgozni de a tapasztalatom az,hogy hiába küldöm el az önéletrajzomat, egyszerűen burkoltan vagy a nélkül, de érezni lehet a válaszokból ha egyáltalán vissza írnak a cégek,hogy mi nem kellünk. Úgy gondolom az ötven feletti korosztállyal még inkább kellene törődni és a munkahelyeket ösztönözni,hogy alkalmazzák a mi korosztályunkat is. Aki elmúlt már ötven éves,azért még akar és tud is dolgozni de mivel gyakorlatilag sehová sem kell eléggé kilátástalan helyzetbe kerül mint ahogy én magam is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket,mun kájukhoz sok sikert kívánok. Üdvözlettel, Poórné Évi.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.