Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 87 vendég böngészi
Gyürk: a 2018-as választás a baloldal Waterlooja lehet Nyomtatás E-mail
2017. május 11.

 

Ha a bevándorlás kérdésében egy ország rossz döntést hoz, az később már nem korrigálható. A 2018-as választásnak ez a történelmi jelentőségű tétje - mondta a Magyar Időknek Gyürk András, a Fidesz kampányfőnöke, aki úgy véli, a liberális média elvesztette türelmét, és úgy döntött, átveszi az ellenzék politikai irányítását.

 

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Gyürk András azt mondta, az elmúlt hetekben az ellenzék kampányfőpróbát tartott Budapest utcáin, és ezeknek az eseményeknek sok esetben agresszív és durva hangütése előrevetíti a következő kampány jellegét. "Ugyanakkor ez a főpróba visszafelé sült el. Kiderült, hogy az ellenzék minden eddiginél megosztottabb, széttöredezettebb, a nemzeti oldal pedig egységes és elszánt" - fogalmazott, hozzátéve: a nemzeti konzultáció "elsöprő sikere" a józanul gondolkodó polgárok reakciója az elmúlt időszak történéseire.

 

A kampányfőnök megítélése szerint "a szélsőségesen liberális online média elvesztette türelmét, és az ellenzéki pártok alkalmatlansága miatt érzett frusztrációjában úgy döntött, átveszi a politikai irányítást, diktálni kezdi a témát és a tempót is". Bizonyára nem függetlenül a mögöttük álló milliárdosok, Soros György és Simicska Lajos szándékától, a politikáról tudósító helyett a politikát alakító szerepre törtek, ugyanakkor az, amit képviselnek, a magyar választópolgárok túlnyomó többségétől nagyon messze áll - mondta. Kifejtette: az a multikulturális ideológia, amelyet ők hirdetnek, még a baloldalon is csak egy elenyésző kisebbség sajátja. Sőt az SZDSZ bukása megmutatta, hogy ez az ideológia adott esetben egyetlen párt parlamentbe jutásához is kevés lehet.

 

"Mindennek nagyon súlyos következményei lehetnek a baloldal számára. Ha ez így megy tovább, a 2018-as választás a baloldal Waterlooja lehet" - jelentette ki.

 

Gyürk András arról is beszélt, a felmérésekből egyértelműen az látszik, hogy az országban nincs kormányváltó hangulat, még ha vannak is olyanok, akik ennek a látszatnak a kialakításában érdekeltek. A mögöttünk hagyott hetek egyre csökkenő intenzitású demonstrációi sokkal inkább tanúskodnak erről a hamvába holt kísérletről, mint valódi társadalmi elégedetlenségről - értékelte.

 

Arra is kitért, hogy az Európai Bizottság (EB) a konzultációt magát, mint eszközt támadta, pedig "ez egy olyan mélyen demokratikus és egyben innovatív politikai eszköz", amely a jövő politikájának fontos eleme lehetne Magyarországon túl a választópolgároktól való eltávolodás miatt panaszkodó unió egészében is. Nem több, hanem jobb Európára van szükségünk - összegezte véleményét Gyürk András a konzultáció kérdéseiről, és az arra adható válaszokról szólva. Azt mondta, európai parlamenti képviselőként azt tapasztalta, a brüsszeli elit jelentős része számára továbbra is Magyarország az első számú közellenség.

 

A legnagyobb vitánk a bevándorlás kérdésében van, amelyben ők erőforrást látnak: azt gondolják, hogy ha bevándorlók tömegeit telepítik Európába, akkor az az általuk vallott multikulturalizmus és nyitott társadalom ideológiáját szolgálja. Nem volt véletlen Soros György és Jean-Claude Juncker, az EB elnökének találkozója ennek a vitának a csúcspontján, Soros ugyanis ennek az ideológiának elkötelezett iparosa - folytatta, hozzáfűzve: a magyar kormány ezzel szemben azt gondolja, hogy a bevándorlás veszélyforrás. "Elkötelezetten Európa-pártiak vagyunk, de éppen Európa jövője miatt érzett aggodalmunktól vezetve nem fogadjuk el kritikátlanul mindazt, amit ők akarnak" - hangoztatta.

 

A megújuló Európa motorja, erőforrása Gyürk András szerint a közép-európai régió lehet. "1990 előtt ezt a térséget megnyomorította a kommunizmus, de ezzel egyidejűleg mentes volt attól a behatástól, amit a multikulturalizmus, a nyitott társadalom ideo­lógiája jelentett Nyugat-Európában. Ezért a bevándorlásban rejlő kockázatokat mi jóval világosabban észleljük, mint azok a nyugati tagállamok, amelyek már az elmúlt évtizedekben áldozatául estek a folyamatnak" - érvelt Gyürk András.

 

Hozzátette: a nyugati politikai elit egyik fele ideológiai alapon tekint erre a kérdésre, és hisz abban, hogy idővel képesek lesznek kezelni a problémát, a másik fele már tudja, hogy ez reménytelen, de nem látja a megoldást, ezért inkább homokba dugja a fejét. "A tanulság számunkra az, hogy ha a bevándorlás kérdésében egy ország rossz döntést hoz, az később már nem korrigálható.

 

A 2018-as választásnak ez a történelmi jelentőségű tétje. Az ellenzéki pártok, amelyek hisznek a multikulturalizmusban és kiszolgáltatottak milliárdos finanszírozóiknak, már ott állnak a bevándorlást támogató brüsszeli kórusban, csak arra várnak, hogy cselekedhessenek" - mondta a kampányfőnök.

 

A választási kampányról szólva jelezte, egy évvel a választás előtt a technikai felkészülésre még van idő, "de már most készen kell állni a válasszal arra a kérdésre, hogy kik vagyunk és miért akarjuk, hogy a választók ránk szavazzanak". A miniszterelnök a 2014-es választást megelőző, Hősök terén tartott békemenet alkalmával erre a kérdésre így válaszolt: "Mi vagyunk azok, akiknek van egy közös szenvedélyük: Magyarország, a célunk pedig az, hogy Magyarországot megőrizzük magyar országnak" - idézte fel.

 

Hozzátette: a kampányban ennél bővebben is ki kell fejteni mondandójukat, fontos például az eredmények és a teljesítmény számbavétele a munkahelyteremtés, a családtámogatás, a közteherviselés, a biztonság kérdésében.

 

El kell mondani azt is, hogy "kik azok, akikkel szemben állunk, mi a szándékuk, és hatalomra kerülésük esetén hogyan kerülhet veszélybe mindaz, amit közösen elértünk az elmúlt években" - jegyezte meg Gyürk András, aki szerint világossá kell tenni azt is, "kik azok a milliárdosok, akik az ellenzéki pártok mögött állnak, bábként mozgatva őket".

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés