Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
A magyar baloldali EP-képviselők is Soros György kottájából játszanak | videó Nyomtatás E-mail
2017. május 18.

 

A Fidesz szégyenletesnek tartja és elítéli, hogy az Európai Parlamentben jelen levő magyar baloldali képviselők Soros György kottájából játszanak - közölte Hidvéghi Balázs.

 

A Fidesz felháborítónak tartja az EP mai határozatát – szögezte le a párt kommunikációs igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján. Úgy tűnik, hogy a néhány évvel ezelőtti Tavares-jelentés után itt van annak újabb kiadása: a Soros-jelentés – jegyezte meg.

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, ebben a jelentésben hetet-havat összehordanak Magyarországról, a melegek jogaitól kezdve a demokrácián és a Soros-szervezeteken át sok mindenről szó van, de valójában a jelentés igazi lényege egy újabb frontális támadás a magyar bevándorláspolitika ellen.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Vagyis növekszik a nyomás a magyar kormányon a kötelező betelepítési kvóták miatt – jegyezte meg.

 

Hidvéghi Balázs közölte, a baloldali frakciók által beterjesztett, hazánkat elítélő határozat célja az illegális bevándorlás Magyarországra erőltetése. Leszögezte, a Fidesz elutasítja ezt az újabb politikai támadást, ahogyan a múltban is.

 

Mi továbbra is a magyarok érdekeit fogjuk képviselni Brüsszelben; a magyarok döntése kell, hogy legyen az, hogy kivel szeretnének együtt élni a saját hazájukban – tette hozzá.

 

A politikus aláhúzta, a valóságtól teljesen elrugaszkodott, számos torzítást tartalmazó jelentés felszólítja többek között az Európai Parlament alapjogi bizottságát (LIBE), hogy az elkövetkező hónapokban készítsen egy külön jelentést Magyarországról.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a LIBE-jelentés elkészítése körülbelül fél évet vesz igénybe, így belenyúlik a magyar választási kampányba, ezért alkalmas lehet arra, hogy politikai nyomásgyakorlásra használják fel, beleszóljanak a magyar választások kimenetelébe. A Fidesz ezt felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja – szögezte le.

 

A kommunikációs igazgató aláhúzta, senki sem veheti ki a döntést a magyarok kezéből azzal kapcsolatban, hogy kivel szeretnének együtt élni és milyen kormányt választanak maguknak.

 

A Fidesz szégyenletesnek tartja és elítéli azt is, hogy az Európai Parlamentben jelen levő magyar baloldali képviselők szintén Soros György kottájából játszanak; ők kezdeményezték többek között ezt a jelentést és meg is szavazták a magyar nemzeti érdekekkel élesen szembe menő szöveget – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

 

A kommunikációs igazgató szerint fontos tisztázni azt is, hogy az EP-jelentés után sincs semmilyen reális esélye annak, hogy a 7-es cikkely életbe léphessen Magyarországgal szemben. Elmondta azt is, hogy üdvözlik, hogy az Európai Néppárt képviselőinek túlnyomó többsége nem szavazta meg a jelentést. Emlékeztetett arra is, hogy Soros György személyesen járt el a saját érdekében Brüsszelben az Európai Bizottság elnökénél, számos biztosnál és politikusnál, és személyesen lobbizott Magyarország ellen, valamint az illegális bevándorlás érdekében.

 

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a magyar kormány – ahogyan a múltban most is - nyitott arra, hogy az Európai Bizottsággal és az európai illetékesekkel bármilyen jogszabállyal összefüggő vitás kérdést rendezzen. Ugyanakkor azt is leszögezzük, hogy a Fidesz nem változtat az illegális migrációt elutasító politikáján – szögezte le.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés