Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 64 vendég böngészi
Hajrá Lilák és csak az Újpest Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 30.

A 1885.hu Újpest Szurkolói Portál készített interjút Wintermantel Zsolttal.


Honlapunk rendszeres olvasója Wintermantel Zsolt a Fidesz és az Újpestért Egyesület közös újpesti polgármesterjelöltje, így nem volt nehéz dolgunk, amikor interjút kértünk tőle, örömmel válaszolt a kérdéseinkre.- Ha jól tudjuk, komoly újpesti kötődése van, mióta él a kerületben?

Nem is olyan régen számolgattam utána én is több, mint 30 éve lesz, hogy újpesti vagyok, kis túlzással mi voltunk az első lakók a Rózsa utcai lakótelepen.


- Újpesti lakosként, már csak egy lépés kellett, hogy a kerület fő szimbólumát, az ÚTE-t is megtalálja. Emlékszik mikor volt először labdarúgó mérkőzésen?

Wintermantel ZsoltPontosan nem emlékszem melyik volt az első, de az biztos, hogy nekem Bácsi Sanyi volt a császár! Az általános iskolában még nem rendszeresen, de a középiskolás éveim alatt már vidékre is gyakran elkísértem a csapatot a barátaimmal. A labdarúgás mellett sokszor kilátogattam a jégkorongozóink hazai meccseire is. Emlékszem, hogy mennyire örültem, amikor édesanyám kötött nekem egy lila-fehér pulóvert, és arra is mennyire bosszús voltam, amikor leöntöttem vörös borral, és tönkrement…Az ÚTE-ban igazolt sportoló is voltam, évekig kézilabdáztam a most már megszűnt szakosztályban. Az elmúlt években sajnos már csak a hazai mérkőzések egy részére tudok kimenni, de mindig követem a csapat történéseit.


- A számunkra megun6atlan szenzációs 6-0-s győzelmünk előtt Derce Tamással együtt végezték el a kezdőrúgást. Volt üzenetértéke, hogy a polgármester önnek passzolta a labdát?

Remélem igen! Büszke vagyok arra, hogy a 20 év után leköszönő polgármester mögém állt, ennél jobb ajánlólevelem nem is lehetne. Sokat fejlődött Újpest, de rengeteg még a tennivaló! A fővárosi kerületek forrásmegosztása miatt szűkebbek a lehetőségeink, mint egy ugyanekkora lélekszámú vidéki városnak, de reméljük ebben is lesz előrelépés a jövőben!


Ha meg már szóba került a derbi, fantasztikus érzés volt újra a Megyeri úti stadion gyepén lenni, most voltam ott másodszor, az első alkalommal, még kisiskolásként élőképet csináltunk az UTE 100. születésnapjára. Gyönyörű volt az a koreográfia, amit a szurkolóink bemutattak, amivel jelezték, hogy a klub és a kerület összetartozik.


- Igen összetartozik, de lehetne szorosabb is ez a kapcsolat. Az UTE, a szárnyashajó labdarúgással együtt, a legmeghatározóbb márkaneve a IV.kerületnek, Ön is így gondolja?

Teljesen egyetértek, sokat gondolkoztam magam is, hogy mi az, amivel Újpestet azonosítják az emberek, és a sportklub mindig is az elsők között van. Ha jól megy az ÚTE-nak, az jó a városunknak is! Az Újpest amellett, hogy országosan ismert és szeretett klub, mindig is jelentős lokálpatrióta bázissal bír, amit ki kell használni. Az Önkormányzat elsősorban az utánpótlás nevelésben tud segíteni, hiszen jelenleg is 3000 újpesti gyermek sportol az UTE szakosztályaiban, de reményeim szerint az új sportfinanszírozási törvénnyel hatékonyabban tudunk forrásokat bevonni a kiemelt látványsportokba, így a labdarúgásba is. Újpest vezetőjeként lobbizni fogok a kerületi cégeknél ennek érdekében!


- Támogatja a Tábor utcai sportkomplexum kialakítását?

Igen mindenképpen, mert a terület remek adottságokkal bír. A következő ciklusban remélem sikerül minden tulajdonossal megegyezni, összevonni a területeket, és elindítani a fejlesztéseket.


- Végezetül vissza a politikára, Újpesten 3 polgármester jelölt indul, akiből 2-en jobb oldaliak, nem fél attól, hogy egymást gyengítve a szocialista jelölt kerül majd a városháza székébe?

UTE stadionA szocialista jelöltről nem szeretnék beszélni, talán csak annyit, hogy büntetlenül nem lehet bitorolni az UTE lila színét, az önkormányzati választáson egy jó voksolással visszaszerezhetjük a lila szín becsületét is. Valóban van Jobbikos jelölt is, de bízom a jobboldali gondolkodású emberek józan döntésében. Arra kell szavazni, akinek valódi esélye van a győzelemre, hogy megvalósítsa programját. A polgármester választáson nincs második hely. Minden akaratnak, tehát minden szavazatnak, mely Újpest, és benne természetesen az UTE fejlődését és sikereit várják, egy irányba kell tartania. Arra kérek mindenkit, aki segíteni akar szeretett városának, és csapatának, támogasson engem és közösen sikereket fogunk elérni!


- Köszönjük az interjút! Hajrá ÚJPEST!

Én is köszönöm! Hajrá Lilák és csak az Újpest!


Wintermantel Zsolt polgármester jelöltet támogatja Kovács Zoltán az Újpest sportigazgatója is, ahogyan a Fidesz-Újpestért Egyesület választási újságjában olvasható.

Megtekinthető vagy letölthető innen: http://www.ujpestifidesz.hu/pdf/eup_szep.pdf(forrás: 1885.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.