Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 19 vendég böngészi
A június 12-i héten döntenek a külföldről támogatott szervezeteket érintő javaslatról | videó Nyomtatás E-mail
2017. május 31.

 

A június 12-i héten szavaz a parlament a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról – jelentette be Kósa Lajos a keddi Frakcióinfón.

 

A frakcióvezető közölte, addig a kormány beszámol a parlamentnek a nemzeti konzultáció eredményéről. Hozzátette, mivel nagyon sokan, 1 millió 650 ezren válaszoltak eddig a kérdőívre, ezért addigra nem lesz meg a teljes feldolgozottság, de már lesz olyan szintű, hogy a részeredményekről tájékoztatni lehessen a parlamentet.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Elmondta azt is, hogy a Velencei Bizottság június 2-ára ígérte előzetes állásfoglalását a hasonló típusú szabályozásokról. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Parlament a magyarnál is szigorúbb törvényjavaslatról tárgyal, sőt az olasz államügyész is szigorúbb szabályozást kezdeményezett az NGO-kal kapcsolatban.

 

A fideszes politikus leszögezte, a kettős mércét nem fogadják el. Kizártnak tarjuk, hogy Brüsszelben valamit sokkal szigorúbban lehet, nálunk viszont az enyhébb verzióját sem – jegyezte meg.

 

Kósa Lajos a törvényjavaslat fontossága kapcsán két olyan ügyet is megemlített, melyek azt mutatják, hogy vannak szándékok arra vonatkozóan, hogy a magyar politikai életet befolyásolják kívülről.

 

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a kerítés elbontásáról beszél, majd másnap bejelentik, hogy Botka első útja Brüsszelbe vezet, és a tanácsadója, Lengyel László arról beszél, hogy Botka politikai és anyagi támogatást vár az Európai Uniótól a magyarországi kormányváltás elősegítésére.

 

A másik ügy arra vonatkozik, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt felfüggesztették a jobbikos Kovács Béla európai parlamenti képviselő mentelmi jogát. A sajtóhírek szerint Kovács Bélán keresztül a Jobbikot részben orosz pénzzel finanszírozhatják – tette hozzá.

 

Tisztán kell látni, nem halasztható a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról szóló zárószavazás – szögezte le Kósa Lajos.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés