Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
A magyarság szégyenfalán van a helye Gyurcsánynak, Botkának és Vonának | videó Nyomtatás E-mail
2017. június 06.

 

A magyarság szégyenfalán van a helyük mindazoknak, akik 2010-ben nem álltak ki a magyar nemzet határokon átívelő egysége mellett, nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, és ezen a szégyenfalon ott van Gyurcsány Ferenc, Botka László és Vona Gábor is - mondta Hollik István, vasárnapi sajtótájékoztatóján.

 

Hollik István emlékeztetett arra, hogy 2010 óta, mióta a Fidesz és a KDNP kapta meg a kormányzás lehetőségét, mindent megtesznek azért, hogy megvalósuljon a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítése.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A kormánypárti képviselő elmondta: a szocialisták kormányzása után és a külhoni magyarok ellen folytatott 2004-es gyűlöletkampány után, a 2010-ben megalakult új országgyűlés legfontosabb döntése volt, hogy meghirdesse a Nemzeti összetartozás napját valamint megszavazza és támogassa a kettős állampolgárságot.

 

A Fidesz-KDNP képviselője hangsúlyozta: a magyarság szégyenfalán van azoknak a helye, akiknek bár volt rá lehetőségük 2010-ben, mégsem álltak ki a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítése mellett, azaz nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt. Gyurcsány Ferenc, Botka László és Vona Gábor is ott volt 2010-ben a parlamentben, de mégsem támogatta a kettős állampolgárságról szóló törvényt – fogalmazott, hozzátéve: azóta az ellenzék újra és újra bizonyította, hogy nem lehet rájuk számítani. Baloldali és jobbikos politikusok is gyalázták a külhoni magyarságot – mondta.

 

Hollik István aláhúzta: ezzel szemben a külhoni magyarok a Fidesz-KDNP szövetségre változatlanul számíthatnak. Számunkra a nemzet: a magyarok összessége határainkon innen és túl – hangsúlyozta.

 

Nemcsak a Nemzeti összetartozás napjával és az új alaptörvénnyel tettünk tanúbizonyságot a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítése mellett, hanem kézzel fogható segítséget is adott a Fidesz-KDNP a határon túl élő magyarok számára – fogalmazott. Példaként említette, hogy gazdaságfejlesztési programok indított a kormány a határon túli területeken.

 

2016-ban a külhoni magyar fiatal vállalkozóknak nyújtottunk, idén a külhoni magyar családi vállalkozásoknak nyújtunk kiemelt támogatást, amelyre 1 milliárd forintot biztosítunk – húzta alá.

 

Felhívta a figyelmet, hogy 17 milliárd forintos kerettel bölcsődei és óvodaépítési programot hajt végre a kormány. 68 új bölcsőde, óvoda épülhet a Kárpát-medencében, és további 215 fejlesztésére van lehetőség.

 

Szólt arról is, hogy a Szülőföldön magyarul programban anyagi támogatást nyújt a kormány a magyar nyelvű nevelésben résztvevő óvodás, általános- és középiskolás tanulók számára. Hozzátette: a külhoni fiatalok szakképzését is támogatjuk: az elmúlt két évben 104 tanműhely és tangazdaság létrejöttét támogattuk több mint 738 millió forint értékben.

 

Minden magyar gyermek számára szeretnénk átélhetővé tenni a magyar nemzet határokon átívelő összetartását – fogalmazott Hollik István. Hozzáfűzte: a magyar kultúrát és oktatással foglalkozó határon túli szervezeteket idén a magyar kormány 600 millió forinttal támogatta.

 

A magyarság képes a nemzeti megújulásra. Ezt az elmúlt évek igazolják. A külhoni magyarok a Fidesz-KDNP szövetségre változatlanul számíthatnak. Számunkra a nemzet: a magyarok összessége határainkon innen és túl - hangsúlyozta Hollik István.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés