Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
A Fidesz tiltakozik Soros brüsszeli beszéde miatt | videó Nyomtatás E-mail
2017. június 06.

 

Tűrhetetlennek tartjuk, hogy Soros György megszólalhatott és maffiaállamnak nevezhette az unió egyik tagállamát az Európai Bizottság által támogatott rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében – húzta alá Gulyás Gergely pénteki sajtótájékoztatóján.

 

A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte, az elmúlt két napban két figyelemreméltó brüsszeli látogatásra is sor került; egy időben tárgyalt ott Soros György és Botka László, főképpen a migrációról. Hozzátette: mindketten olyan személyekkel találkoztak, akik az elmúlt hónapokban és években mindent megtettek azért, hogy Magyarország megváltoztassa a migrációs politikáját; mindenkit engedjen be és bontsa le a kerítést. Botka László ezzel kapcsolatos nyilatkozatát mindenki ismeri – jegyezte meg a fideszes képviselő.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra, az MSZP miniszterelnök-jelöltje találkozott Gianni Pitellaval és Frans Timmermanssal is, akik már többször elmondták, hogy nem akarnak kerítést látni a magyar határon, és többször ultimátumot adtak hazánknak a migránsok befogadásával kapcsolatban. A Fidesz nagyon sajnálja, hogy Botka László nem képviselt külön álláspontot ebben a kérdésben. Nem hallottuk az MSZP miniszterelnök-jelöltjétől azt sem, hogy melyik álláspontot képviseli: az Európai Bizottságét, hogy Magyarország változtasson migrációs politikáján, bontsa le a kerítést vagy azt a magyar kormányzati álláspontot, mely szerint a schengeni egyezményt be kell tartani, határainkat meg kell védeni – fűzte hozzá.

 

A Fidesz frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra is, hogy Soros György egy olyan beszédet mondott Brüsszelben, mellyel új szakaszba lépett a Magyarországgal szemben indított harca és küzdelme. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy Soros György megszólalhatott és maffiaállamnak nevezhette az unió egyik tagállamát egy olyan rendezvényen, melyet az Európai Bizottság támogatott, és felszólalt rajta egy uniós biztos is. Tiltakozunk az Európai Bizottságnak már a formára sem adó magatartása ellen – szögezte le.

 

Gulyás Gergely közölte, a Fidesz szeretne az Európai Bizottságtól egyértelmű választ kapni arra, hogyan fordulhatott elő, hogy ilyen körülmények között a bizottság egyik tagja egy rendezvényen lépett fel Soros Györggyel. Hogyan kívánja a bizottság érvényesíteni az egyenlő mércét Magyarországgal kapcsolatban, hogy ha ilyen tűrhetetlen megnyilatkozásoknak ad teret? – tette fel a kérdést. Hozzátette: azt is várják, hogy az illető biztos számoljon be arról, hogyan került sor arra, hogy egy olyan milliárdossal lépett fel, mely az unió egyik tagállamát maffiaállamnak nevezte. A bizottság tegye egyértelművé, hogy ez a fajta fellépés elfogadhatatlan – húzta alá.

 

A képviselő arról is beszélt, hogy Soros György tevékenysége az elmúlt hónapokban szinte kizárólag arra irányult, hogy egy olyan politikát tudjon felépíteni – és Brüsszelből megtámogatva érvényesíteni -, mely a migráció ügyében elvárja a magyar kormányzati álláspont megváltoztatását, hogy hazánk ne legyen akadálya a migránsbarát politikának. A magyar választópolgárok véleménye egyértelmű ebben a kérdésben: a kvótareferendumon 3,4 millió ember egyértelműen állást foglalt a kötelező betelepítési kvótákkal szemben – szögezte le.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kvótajavaslat továbbra is a bizottság asztalán van, és nem hallottuk, hogy Botka László felszólalt volna ez ellen. Ezért joggal következtetünk arra, hogy ha Botka László kormánya vezetné Magyarországot, akkor elfogadná a kötelező kvótákat – tette hozzá. A magyar embereknek tisztán kell látni abban a kérdésben, hogy ha bármilyen politikai változást sikerülne Soros Györgynek Brüsszelben és Magyarországon elérni, akkor ez a migránspolitikában is alapvető változást hozna – fogalmazott a kormánypárti képviselő.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés