Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 89 vendég böngészi
Nem lehet úgy bért emelni, hogy Brüsszelhez folyamodunk alázatos kérelemmel | videó Nyomtatás E-mail
2017. június 07.

 

Felfoghatatlan, hogy Magyarországon mindig vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy Brüsszel olyan bérpolitikát fog létrehozni, ami a magyar embereknek jó lesz, és következésképpen kevesebb lesz a nemzetközi multik profitja – jelentette ki Orbán Viktor az azonnali kérdések válaszok órájában.

 

Ön szereti az iszlámot, a migránsokat, a kutyákat, az oligarchákat – ha pénzt ad -, és mostanában már szereti Brüsszelt is, már csak egy virágkoszorú hiányzik a fejéről, de gondolom a következő plakátkampányban ezt is láthatjuk majd – mondta Orbán Viktor a Jobbik elnökének béruniós kérdésére válaszolva.

 

Hozzátette: életfilozófiának ez talán elmegy, egy vezetőtől viszont komolytalan; ideje lenne megérteni, hogy országhatárt nem lehet plüssmacikkal és virágcsokrokkal megvédeni, ahhoz döntések kellenek; bért sem lehet úgy emelni, hogy Brüsszelhez folyamodunk alázatos kérelemmel. A miniszterelnök számára felfoghatatlan, hogy Magyarországon mindig vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy Brüsszel olyan bérpolitikát fog létrehozni, ami a magyar embereknek jó lesz, és következésképpen kevesebb lesz a nemzetközi multik profitja.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Én is szeretném látni ezt a Brüsszelt, ha látok ilyet, oda is fogok majd folyamodni béremelésért, de én inkább a magyar kormányban bízom – jegyezte meg.

 

Viszontválaszában Orbán Viktor emlékeztetett, a minimálbér 73.500 forint volt 2010-ben, 2018-ban 138.00 ezer forint lesz, a garantált bérminimum 2010-ben 89.500 forint volt, 2018-ban 180.500 forint lesz. A Jobbik kapcsán a kormányfő elmondta, sok mindent látott már, de olyat még nem, hogy egy milliárdos megvásárolt egy egész pártot.

 

Szóba került a letelepedési kötvény ügye is. Miután az államháztartás helyzete – még az ellenzék szerint is – jelentősen javul, és Magyarország már könnyen tud forrásokhoz jutni a pénzpiacokról, ezért a kormány megfogadta az ellenzéki kérést, és megszűntette a letelepedési kötvény rendszerét – mondta el a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP 2010 után újjáalapította az önkormányzati rendszert, mert az addigra összeomlott. Felidézte, az önkormányzati rendszer 1990 és 2010 között súlyos adósságokat halmozott fel, a kormány pedig 1300 milliárd forint adósságot vett le az önkormányzatok válláról.

 

Ha a kormány ezt nem tette volna meg, akkor mára szinte minden magyar önkormányzat csődben lenne – tette hozzá.

 

Amikor ezeket a szabályokat a parlament megalkotja, akkor előtte szakmai egyeztetések vannak; a bankszövetséget bevonják, a bizottságok megtárgyalják, az Országgyűlés nyíltan megvitatja – közölte Orbán Viktor egy másik jobbikos azonnali kérdésre reagálva.

 

Az elfogadást követően a miniszterelnökön számon kérni egy törvényt, meglehetősen abszurd – tette hozzá.

 

Viszontválaszában hangsúlyozta: minden adójogszabályt a Magyar Országgyűlés fogad el, „az, hogy most önök egy vagy öt év után felébredtek, és úgy hoznak elő egy elfogadott jogszabályt, meglepő”.

 

Orbán Viktor az LMP-s padsorokból érkező azonnali kérdésre válaszolva kifejtette: Magyarországnak olyan kormánya van, amely nem foglalkozik üzleti ügyekkel és gazdasági tevékenységgel. Magyarországnak olyan kormánya és miniszterelnöke van, amely kizárólag közélettel és politikai kérdésekkel foglalkozik – fűzte hozzá.

 

Továbbra sem fogunk ilyen vitákban részt venni, „az ön állításai nem kevesebbek, mint bűncselekmény vádak”, ha önnek tudomása van bármilyen bűncselekményről, érintsen az bárkit, akkor tegye meg a feljelentését – fogalmazott a kormányfő.

 

Viszonválaszában Orbán Viktor emlékeztetett: ő az egyetlen a Házban, aki ellen a 2002-es választások után a legteljesebb vagyoni vizsgálatot rendelték el. „Másfél évig jártam az akkori választást megnyert, kormányzó párt által felállított vizsgálóbizottság elé, ahol még a legutolsó számlámat is be kellett mutatni, amit a megelőző években valaha is elköltöttem” – mondta a miniszterelnök.

 

Azért vagyunk itt, mert minden egyes jogi évben megfelelő válaszunk van, minden, amit tettünk igazodik azokhoz az elvekhez, amiket vallunk – közölte, megjegyezve, hogy Magyarországon a kormánynak kizárólag az ország ügyeivel kell foglalkoznia és olyan döntéseket kell hoznia, hogy a választóknak jó okuk legyen arra, hogy négy év elteltével is megtiszteljék a kormányzó pártokat bizalmukkal – zárta felszólalását Orbán Viktor.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés